pexels Τέσσερις μύθοι που όλοι έχουμε πιστέψει για την απιστία

Το «δεν είναι αυτό που νομίζεις» αποκτά πραγματική σημασία.

Δεν είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί αλλά πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Συμβαίνει σε όλους και αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις κάνει κάτι λάθος. Η απιστία είναι μέρος μίας σχέσης και γίνεται όλο και πιο έντονη. Ειδικά στις νέες σχέσεις. Φυσικά οι περισσότεροι δεν είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε την πολυγαμία αλλά ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε πολυγαμικά όντα;

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι μύθοι που συνοδεύουν την απιστία. Κάποιοι μύθοι που η ίδια η πραγματικότητα, τους καταρρίπτει. Ποιοι είναι αυτοί; Διάβασε προσεκτικά:

Ένα ζευγάρι δεν θα ξαναβρεί την ευτυχία

Η απιστία είναι μέρος του προβλήματος σε μία σχέση και όχι το ίδιο το πρόβλημα. Υπάρχουν αιτίες που οδηγούν το ένα άτομο να φτάσει στην απιστία και αν τις εντοπίσουμε, θα καταφέρουμε να τις καταπολεμήσουμε. Απαιτείται σκληρή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανέφικτο. Διότι στην τελική υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που δένουν ένα ζευγάρι.

 

 

Ερωτικά προβλήματα

Όχι. Τα ερωτικά προβλήματα σ’ ένα ζευγάρι δεν είναι ο λόγος για την απιστία. Έχει αποδειχτεί ότι ζευγάρια με κουλ ερωτική ζωή, έχουν απιστήσει ο ένας τον άλλον. Το σε πάθος δεν είναι αρκετό για να μην υπάρξει απιστία. Μπορεί κάποιος να απιστήσει διότι ήθελε να δοκιμάσει το κάτι διαφορετικό.

Μία φορά άπιστος, για πάντα άπιστος

Όχι δεν είναι απαραίτητο. Ναι η εμπιστοσύνη χάνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι... κατά συρροήν άπιστος. Μπορεί να το κάνει μία φορά και μετά να μετανιώσει. Βέβαια οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι το ξαναδοκιμάζουν.

Απιστία: Οι πιο συχνές ατάκες την ώρα της ομολογίας

Πρέπει να ψάχνεσαι

Το να οδηγηθείς στην απιστία δεν σημαίνει ότι ψάχνεσαι. Ειδικά σε μια εποχή που τα πάντα είναι πιο εύκολα, λόγω των social media. Η έλξη για έναν άλλο άνθρωπο μπορεί να έρθει μέσω της ανάπτυξης συναισθηματικού δεσίματος ή οικειότητας, κάτι που οδηγεί δύο «ξένους» στο κρεβάτι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved