Ο μόνος τρόπος να κοιμηθείς σαν άνθρωπος είναι να κάνεις πολύ σεξ

Μία νέα έρευνα αυτό δείχνει. 

Το σεξ βοηθάει σε πολλά θέματα στη ζωή μας. Ένα από αυτά είναι ο ύπνος και συγκεκριμένα η έλλειψη του. Αν λοιπόν έχεις θέματα με τον ύπνο και θέλεις να βρεις μία λύση τότε μάλλον μία από τις λύσεις είναι να κάνεις περισσότερο σεξ. Ναι, το σεξ είναι το φάρμακο της αϋπνίας. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα έρευνα που μόλις ανακαλύψαμε.

Εσύ έχεις δοκιμάσει να κάνεις «φιλικό» σεξ;

Ακόμα και σε καλές συνθήκες, αρκετοί άνθρωποι αναφέρουν πως δυσκολεύονται να κοιμηθούν και να έχουν συνεχή ύπνο. Σίγουρα η αϋπνία είναι πρόβλημα αλλά μην σκας μιας και υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ απλή.

 

 
 

Το στρες της καθημερινότητας απλώς κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όμως, οι συμβουλές που δίνονται για την αϋπνία σπάνια αναφέρουν ένα πιθανό, μη φαρμακευτικό βοήθημα ύπνου, που είναι δωρεάν και προσιτό στους περισσότερους ανθρώπους: το σεξ, είτε το κάνουμε με κάποιον σύντροφο είτε μόνοι.

 

 
 

Μετά τον οργασμό, τα επίπεδα της ωκυτοκίνης και της προλακτίνης ανεβαίνουν ενώ το επίπεδο της κορτιζόλης πέφτει.

Η κοινή λογική μάς λέει ότι η αύξηση των ορμονών που φτιάχνουν τη διάθεση και η μείωση των ορμονών του στρες είναι πιθανό να μας βοηθήσει να κοιμόμαστε καλύτερα. Όμως τα δεδομένα σχετικά με το σεξ και τον ύπνο είναι περιορισμένα, εν μέρει λόγω ύπαρξης ταμπού γύρω από το θέμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved