Netflix Γιατί ο οργασμός της επηρεάζει τον ανδρισμό σου

Η επιστήμη μίλησε, καλό είναι να την ακούσουμε. Με ευλαβική προσοχή.

Ο οργασμός μίας γυναίκας είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί όλους τους άνδρες. Ωστόσο είναι η ευχαρίστησή της που μας ικανοποιεί ή η τόνωση του εγωισμού μας πως τα καταφέραμε;

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal Of Sex Research, η αυτοπεποίθηση του άνδρα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά του να χαρίσουν έναν οργασμό σε μία γυναίκα. Η έρευνα με τίτλο «Λειτουργούν οι γυναικείοι οργασμοί ως υπόδειξη ανδρισμού;», ζήτησε από 810 άνδρες να περιγράψουν μια σύντομη σκηνή μιας φανταστικής ερωτικής επαφές με μια ελκυστική γυναίκα, που είτε είχε είτε δεν είχε οργασμό, και μετά να βαθμολογήσουν τη σεξουαλική τους αυτοεκτίμηση.

 

 

«Τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι οι άντρες ένιωθαν πιο αρσενικά και ανέφεραν υψηλότερη σεξουαλική αυτοεκτίμηση όταν φαντάζονταν πως η γυναίκα είχε οργασμό και πως αυτή η επίδραση ήταν πιο έντονη σε όσους είχαν ιδιαίτερο στρες για τις επιδόσεις τους» γράφουν οι Sari van Anders και Sara Chadwick απ' το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. «Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι οργασμοί των γυναικών όντως λειτουργούν – σε ένα βαθμό τουλάχιστον – ως απόδειξη αρρενωπότητας».

 

 

Παρότι οι γυναίκες συμφωνούν πως το να έχουν οργασμό είναι κάτι ιδανικό, η επιμονή του άνδρα να το μετατρέπει σε δική του υπόθεση μπορεί να κάνει το σεξ ανταγωνιστικό. «Ένας λόγος είναι ότι ίσως κάποιοι να πιέζονται και να νιώθουν ότι πρέπει ντε και καλά να "χαρίζουν" οργασμούς στις γυναίκες, λες και ο οργασμός είναι κάτι που το κουβαλούν στο τσεπάκι τους», σχολιάζουν οι δύο ερευνητές και συμπληρώνουν ότι αυτό «παρουσιάζει τις γυναίκες ως παθητικούς αποδέκτες του οτιδήποτε τους δίνουν οι άντρες».

Η ανάγκη να τροφοδοτήσουν αυτή την αίσθηση ανδρισμού οδηγεί πολλές γυναίκες στην προσποίηση ενός οργασμού, κάτι που όπως όλοι ξέρουμε μπορεί να φέρει άλλα θέματα. «Άντρες έχουν αναφέρει ότι βιώνουν απογοήτευση όταν η σύντροφός τους δεν φτάνει σε οργασμό αλλά δηλώνουν επιφυλακτικοί στο να επιστρατεύσουν ένα δονητή, λόγω ανασφάλειας για την προσωπική τους σεξουαλική επάρκεια. Συνολικά, φαίνεται πως οι άντρες ίσως ανησυχούν περισσότερο για τον δικό τους ρόλο στην ευχαρίστηση μιας γυναίκας παρά για την ευχαρίστησή της».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved