Μήπως η τηλεργασία σκοτώνει το σεξ;

Η νοσταλγία για λίγο φλερτ, ή και κάτι παραπάνω, στον χώρο εργασίας πλημμυρίζει ολοένα και περισσότερες καρδιές εργαζομένων.

Το ξέσπασμα της πανδημίας και ο συνδυασμός τηλεργασίας και lockdown έφερε δραματικές αλλαγές στην ερωτική μας ζωή, όποιο status κι αν είχε πριν τον ερχομό του κορονοϊού. Οι δεσμευμένοι βρήκαν την ευκαιρία για περισσότερο «ποιοτικό» χρόνο μεταξύ τους, όσο για τους ελεύθερους, εκεί το παιχνίδι είχε πολλαπλά twists. Για πάρα πολύ κόσμο ήταν η περίοδος του μεγάλου αυνανισμού, του sexting και του Tinder να μπαίνει σε λειτουργία reach μέχρι όπου μπορεί να φτάσει κάποιος με κωδικό 6. 

Τα πολλά «ατυχήματα» στο zoom με περιστατικά ακούσιας επίδειξης μαρτυρούν το ότι τα διαλείμματα για αυτοϊκανοποίηση ήταν αρκετά συχνά και έδειξαν και κάτι άλλο, πιο σοβαρό. Με τον θάνατο του φλερτ στα μπαρ και τα κλαμπ, το φλερτ στον χώρο εργασίας βρήκε πρόσφορο έδαφος ως ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες φλερτ, οι άλλοι δύο είναι τα social media και οι γνωριμίες κοινών γνωστών.

 

 

Οι ώρες εργασίας και ο ιδρυματισμός που καιροφυλακτεί σε όλες σχεδόν τις εταιρείες, κάνει το φλερτ στον χώρο δουλειάς σχεδόν αναγκαιότητα. Ο στόχος δεν είναι απαραίτητα η σύναψη κάποιας σχέσης, δεν είναι ούτε καν το casual sex, απλά όλοι αναζητούν μερικά ψίχουλα τρυφερότητας και ανθρώπινης επαφής. 

Το φλερτ στον χώρο εργασίας ήταν πάντα πονεμένη ιστορία. Η σχέση εξουσίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων, τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, οι αναφορές στο HR και το κίνημα #metoo άλλαξε για πάντα το τοπίο, προς το πολύ καλύτερο. Το #metoo έκανε το φλερτ πιο καθαρό και πιο τίμιο στον χώρο εργασίας, το φίλτραρε από το creepiness και τελικά έκανε πιο ειλικρινείς τις διαδράσεις μας στο γραφείο. 

 

 

Συνεπώς υπάρχει μια άμεση σύνδεση της αυτοϊκανοποίησης εν ώρα τηλεργασίας και του φλερτ με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας και εκεί που όλοι ήταν ευχαριστημένοι με το καθεστώς remote, άρχισαν να νοσταλγούν την κατά τα λοιπά μίζερο και ψυχρό κυλικείο ή φωτοτυπικό. Σύμφωνα με το Blind το 35% των εργαζομένων στην Αμερική πιστεύει ότι αν γυρίσει στη δουλειά θα βελτιωθεί η σεξουαλική του ζωή, μόνο το 16% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει και το 49% βλέπει ίσα βάρκα ίσα νερά. 

Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μια τάση επιστροφής στον χώρο εργασίας από όσους συνεχίζουν να δουλεύουν από απόσταση και αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που κοινωνικοποιούνται οι millennials από τη στιγμή που θεωρούν αναντικατάστατο το φλερτ στην εργασία. Εκεί που θεωρούσαμε ότι η δουλειά σκοτώνει το σεξ, ίσως τελικά να ισχύει το αντίθετο.     



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved