Όταν μένει στάσιμη η σχέση σου και εσύ βλέπεις μπροστά σου μόνο «προκλήσεις»

Τη στιγμή που θα πεις «κοίτα τι χάνω» μάλλον πρέπει να πάρεις απόφαση ότι κάτι πάει λάθος.

Οι σχέσεις είμαστε εμείς που τις απαρτίζουμε, είναι οι συνήθειές μας, τα μυαλά και τα σώματα που ενώνονται. Τόσο περίπλοκες και ταυτόχρονα τόσο απλές. Με μια κουβέντα όλα τα προβλήματα (πρέπει να) λύνονται, φτάνει τα λόγια να είναι ξεκάθαρα, όπως και οι υποσχέσεις για την επόμενη μέρα.

Εδώ που τα λέμε γιατί να είναι κάποιος σε σχέση εάν δεν θέλει έναν/μια σύντροφο για να περνάει καλά το χρόνο του, να χτίσει μια σημαντική επικοινωνία, να κάνει οικογένεια και να έχει γενικά έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης δίπλα του; Εφόσον είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, αμφότεροι ξέρουν τι θέλουν και τι να περιμένουν από το άλλο τους μισό, τότε θα βρουν εύκολα τι χρειάζεται για να μη «βαλτώνει» η κατάσταση μεταξύ τους και να συνεχίσουν αρμονικά τη σχέση.

 

 

Είναι τέτοιες στιγμές που η καλή συνεννόηση και η απλότητα των πραγμάτων θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο μιας ιδιαίτερα «θερμής» κατάστασης, όπου θα σε φλερτάρει ένα κορίτσι πολύ παραπάνω από τα κυβικά σου, θα τονωθεί το εγώ σου, αλλά θα σου βγει φυσικά να απαρνηθείς τον πειρασμό γιατί είσαι ευτυχισμένος με το κορίτσι σου.

 

Αν μετάνιωσες, κάτι συμβαίνει

Είναι νομοτελειακός κανόνας ότι οι περισσότερες σεξουαλικές προκλήσεις δεν σου συμβαίνουν όταν είσαι ελεύθερο πουλί αλλά το αντίθετο, καθώς μια σχέση σου εξασφαλίζει μια άλφα σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο πρόσωπο, παίρνοντάς σου -ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις- το ύφος του λιγούρι το οποίο θα είχες αν ψαχνόσουν.

Από τη στιγμή λοιπόν που έριξες το «άκυρο» σε μια όμορφη παρουσία δεν πρέπει να αισθάνεσαι περήφανος που απέρριψες μια ωραία γυναίκα, αλλά γιατί είσαι ευτυχισμένος με αυτό που έχεις με το κορίτσι σου. Αν όμως έριξες το «Χ» και σε έχουν φάει οι μαύρες τύψεις μάλλον πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι.

Αυτός ο μικρός ο πόνος, το μίνι σφίξιμο που θα νιώσεις στην καρδιά σου και θα το ξέρεις πραγματικά μόνο εσύ, δεν είναι κάποια ευαισθησία ή άγχος, αλλά μια προειδοποίηση της καρδιάς σου ότι κάτι τρέχει. Σαν ένας συναγερμός που επιχειρεί να σε ξυπνήσει από έναν λήθαργο και σου φωνάξει διάπλατα να κοιτάξεις κάτω από το χαλάκι των προβλημάτων σου. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις όλα τακτοποιημένα, αλλά η σειρήνα ήχησε και σε καλεί να τα δεις όλα κατάματα.

 

 

Στην ουσία μια όμορφη παρουσία που σε φλερτάρει όσο είσαι σε σχέση δεν χρειάζεται να είναι η γυναίκα των ονείρων σου, ή αυτό που πολλοί άντρες αποκαλούν «θα με στοιχειώνει στον ύπνο μου αλλά δεν έκανα τίποτα μαζί της» αλλά ένα απλό τεστ για να καταλάβεις αν είσαι εντάξει στη σχέση σου.

 

Με λίγα λόγια

Όταν το καμπανάκι ηχήσει μην κάνεις τα στραβά μάτια και περιμένεις να πάτε διακοπές για να τα βρείτε. Η αλήθεια είναι μπροστά σου και μόνο με ένα τρόπο μπορεί να λυθεί. Με ειλικρινή κουβεντα. Όχι με σεξ (μπορεί να τα καλύψει προς στιγμήν τα προβλήματα), με σταράτη συζήτηση.

Ακούγεται απλό στην πράξη αλλά ειδικά για έναν άντρα είναι δύσκολο και πρέπει να γίνει. Είναι αυτή η στιγμή που θα πρέπει να κάνεις την κίνηση για να προκαλέσεις δράση ή αντίδραση και από την έκβασή της να καταλάβεις πολλά.

Μην μείνεις στο «θα δούμε», «θα το λύσουμε», «δεν υπάρχει πρόβλημα». Τα μάτια σου μπορούν να σε κοροϊδέψουν, η καρδιά όμως ποτέ. Σου αξίζει να μη ζεις με το σφίξιμο και την εσωτερική απογοήτευση ότι δεν έκανες κάτι με μια γυναίκα για κάτι που δεν σου δίνει αυτό που θες.

 

Ragnar Lothbrok and Princess Aslaug


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved