Έρευνα: Γίνεται τελικά να πεθάνεις από το πολύ σεξ;

Οι πιο διάσημοι θάνατοι πάνω στην πράξη και μία επιστημονική έρευνα.

Το να πεθάνεις στο σεξ μπορεί να ακούγεται ένδοξο αλλά είναι κι αυτός ένα θάνατος. Και πόσο ένδοξος μπορεί να είναι ο θάνατος; Μάλλον καθόλου…Ποιος όμως μπορεί να την πάθει πάνω στο κρεβάτι; Ατυχία…

Οι περισσότερες πιθανότητες πρόκλησης εμφράγματος κατά τη διάρκεια ή και μετά από την ερωτική πράξη αφορούν μόνο όσους κάνουν σπάνια σεξ ή δε γυμνάζονται συχνά.

 

 
 

Ε, ναι. Μπορείς να πεθάνεις κάνοντας το οτιδήποτε, ακόμα και το απολύτως τίποτα, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, η οποία ως πράξη απαιτεί από μια στοιχειώδη δραστηριοποίηση έως και το 100% της σωματικής αντοχής.

Γιατί μας αρέσει να δαγκώνουμε στο σεξ;

Οι θάνατοι κατά τη διάρκεια του συναινετικού σεξ αφορούν το 0,6% στο σύνολο των αιφνίδιων θανάτων. Από σεξ μέχρι τελικής πτώσεως έχουν «πάει» πολιτικοί, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ακόμα και Πάπες!

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για 2,7 περισσότερες πιθανότητες πρόκλησης εμφράγματος κατά τη διάρκεια ή ακόμα και μετά από την ερωτική πράξη, το οποίο αφορά μόνο όσους κάνουν σπάνια σεξ ή δε γυμνάζονται συχνά.

 

 
 

Γιατί γίνεσαι καλύτερος στο σεξ μετά τα 30;

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του 2011 στην εφημερίδα του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου υποστήριξε πως κάθε επιπλέον ώρα της σεξουαλικής δραστηριότητας ανά εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων του μυοκαρδίου και ανακοπής. Βέβαια αν αναλογιστείς ότι η αναλογία είναι 2-3 εμφράγματα και μια ανακοπή ανά 10.000 ανθρώπους, τότε μάλλον μιλάμε για αμελητέα ποσότητα.

Περισσότερους κινδύνους κρύβει το σεξ χωρίς προφύλαξη, ή υπό την επήρεια ουσιών, όπως είναι η κοκαΐνη ή τα «χάπια του έρωτα», κυρίως όταν λαμβάνονται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας με πρόβλημα στην καρδιά και χωρίς ιατρική συνταγή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved