Βρέθηκε η ιδανική χρονική διάρκεια που πρέπει να κάνεις σεξ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει μερικά νέα πράγματα σχετικά με την διάρκεια.

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του, ιδιαίτερες προτιμήσεις όσον αφορά το σεξ, αλλά τι έχει να μας πει η επιστήμη αναφορικά με το ποια είναι η “ιδανική” διάρκεια κάθε σεξουαλικής επαφής;

Το σεξ δεν είναι άθλημα, αγώνας δρόμου π. χ., για να «τρέχουμε» κόντρα στο χρόνο, οπότε είναι απολύτως λογικό οι άνθρωποι να μην έχουν μια άμεση απάντηση για το πόση ώρα παίρνει στους περισσότερους συνήθως ένας γύρος σεξ (είτε με τα προκαταρκτικά, είτε χωρίς).

 

 
 

Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι εκ πείρας είναι πως αν δεν έχει διάρκεια, κάποιος μένει παραπονεμένος και αν έχει υπερβολική διάρκεια σ' εξαντλεί.

Τι μπορεί να σου αποκαλύψει το σεξ για τον χαρακτήρα σου

Ο Brendan Zietsch, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία που αποφάσισε ν' ασχοληθεί με το θέμα, σήμερα δίνει την απάντηση, επισημαίνοντας εκ των προτέρων ότι πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη χρονομέτρηση που είναι δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια.

 

 
 

Σύμφωνα λοιπόν με τη δική του έρευνα σε 500 ζευγάρια διαφορετικών εθνικοτήτων για 4 εβδομάδες η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης -από τη στιγμή της διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτιση- καταγράφει ένα εύρος από τα απογοητευτικά 33 δευτερόλεπτα μέχρι τα ταντρικά 44 λεπτά. Ο μέσος όρος είναι τα 5,4 λεπτά.

 

 
 

Οι διαφορές δεν συσχετίστηκαν με την καταγωγή του καθενός- ωστόσο ο καθηγητής αναφέρει πως τα ζευγάρια των Τούρκων είχαν την τάση να κάνουν σεξ σε σύντομο χρόνο (3,7 λεπτά). Όσον αφορά τη χρήση προφυλακτικού, ο Zietsch απεφάνθη ότι δεν επηρεάζει τη διάρκεια της επαφής (για όσους το θεωρούν ως δικαιολογία ώστε να μην χρησιμοποιούν).



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved