Έρευνα: Τελικά πόση ώρα πρέπει να κάνεις σεξ;

Ποιος είναι ο επιστημονικά αποδεδειγμένος μέσος όρος χρόνου για σεξ;

Το σεξ δεν είναι άθλημα, αγώνας δρόμου π. χ., για να «τρέχουμε» κόντρα στο χρόνο, οπότε είναι απολύτως λογικό οι άνθρωποι να μην έχουν μια άμεση απάντηση για το πόση ώρα παίρνει στους περισσότερους συνήθως ένας γύρος σεξ (είτε με τα προκαταρκτικά, είτε χωρίς). Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι εκ πείρας είναι πως αν δεν έχει διάρκεια, κάποιος μένει παραπονεμένος και αν έχει υπερβολική διάρκεια σ' εξαντλεί.

Δεν χρειάζεται να κοιτάξει το ρολόι, ούτε να μετρήσεις από μέσα σου το χρόνο, στην ουσία ξέρεις πάνω κάτω πόσο αντέχεις.

Τι μπορεί να σου αποκαλύψει το σεξ για τον χαρακτήρα σου

 
 

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: με απόκλιση λεπτών (ίσως λόγω συνθηκών ή κούρασης) καταλήγουμε στο πλάι του κρεβατιού, έπειτα από σεξ, αφού έχουμε διανύσει πιστά το προσωπικό μας χρόνο «συμμετοχής».

Είμαστε εντός χρόνου, άραγε; Είμαστε γρήγοροι, αργοί, μεσαίων αποστάσεων, μαραθωνοδρόμοι; Επίσης, η αντίληψη που έχουμε εμείς για το χρόνο διάρκειας της σεξουαλικής πράξης είναι ίδιος μ’ αυτόν που έχουν οι γυναίκες;

 

 
 

Οι απαντήσεις είναι ασαφείς όσο και οι ερωτήσεις. Προφανώς και δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας από τον οποίο αν ξεφύγεις θα βγεις εκτός «πίστας». Ούτε όλες οι γυναίκες ακολουθούν την ίδια διαδρομή έως τον πολυπόθητο οργασμό.

Ο Brendan Zietsch, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία που αποφάσισε ν' ασχοληθεί με το θέμα, σήμερα δίνει την απάντηση, επισημαίνοντας εκ των προτέρων ότι πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη χρονομέτρηση που είναι δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved