Έρευνα: Γιατί βαριόμαστε τόσο πολύ τις ρομαντικές ταινίες;

Απορία χρόνων που πλέον έχει την ξεκάθαρη απάντηση της.

Όχι δεν είναι κάτι που δεν το ήξερες ή τουλάχιστον δεν το είχες υποψιαστεί. Ναι, εμείς οι άντρες βαριόμαστε υπερβολικά τις ρομαντικές ταινίες, ναι εκείνες που οι γυναίκες τρελαίνονται να βλέπουν με τις ώρες και να κλαίνε. Είχες όμως σκεφτεί το γιατί ποτέ; Γιατί εμείς οι άντρες βαριόμαστε μέχρι θανάτου αυτές τις ταινίες;

Τώρα μία έρευνα έρχεται να μας δείξει με νούμερα και επιστημονικά δεδομένα πως είναι κάτι φυσικό που το παθαίνεις αυτό και πως δεν πρέπει να έχεις τύψεις.

 

 
 

Υπάρχει λόγος που αισθάνεσαι πονοκέφαλο κάθε φορά που στην τηλεόραση παίζει το «Notebook». Και για την αναγούλα που σου προκαλεί ο «Τιτανικός» υπάρχει αιτία. Μια επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι υπάρχει πραγματική - οργανική - εξήγηση για την αντιπάθειά μας προς τις ρομαντικές ταινίες: δεν μας «φτιάχνουν» σεξουαλικά.

 

 
 

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, εμείς θέλουμε βία και σεξ. Αυτή είναι η αλήθεια, καλή ή κακή.

Στην έρευνα με τίτλο Archives of Sexual Behavior, συμμετείχαν 86 άντρες και 78 γυναίκες με στόχο να μελετηθούν οι αντιδράσεις τους ύστερα από προβολή γνωστών ρομαντικών ταινιών. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν clips από τις ταινίες «Τιτανικός» και «Ανήθικη Πρόταση», ένα βίντεο πορνό και ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Αγγλίας.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, οι γυναίκες ένιωσαν σεξουαλική διέγερση από τα clips των δύο ταινιών, ενώ οι άντρες από το ερωτικό βίντεο. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης, είναι πως οι άντρες όχι μόνο βρήκαν τα clips των δύο ταινιών βαρετά, αλλά και πως το ντοκιμαντέρ τους διέγειρε πολύ περισσότερο.

Δες εδώ τι έδειξε η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved