Ρε φίλε γιατί τριγυρνάς γύρω από την πρώην σου;

Η ανασφάλεια είναι βαθιά ριζωμένη. Καιρός να την ξεριζώσεις.

Κάποια στιγμή είχαμε ζητήσει από έναν ψυχολόγο να μας βοηθήσει να θίξουμε το θέμα «πρώην». Ότι δηλαδή για ποιους λόγους, ενώ η ιστορία έχει τελειώσει, τείνουμε να συνεχίζουμε τα πάρε-δώσε ή τουλάχιστον να το προσπαθούμε. Μας είχε απαντήσει ότι όσον αφορά τις πρώην, υπάρχουν δύο τύποι αντρών. Εκείνοι που δεν τις έχουν ξεπεράσει και εκείνοι που νομίζουν ότι τις έχουν ξεπεράσει.

Αυτή είναι η πιο αστεία ιστορία άντρα με πρώην του.

Μπορεί να ακούγεται ηλίθιο ή σαν εξυπνάδα από κάποια χολιγουντιανή χαζοταινία, αλλά άμα τα βάλεις κάτω έχεις σίγουρα ένα φίλο, ένα συνάδελφο, ένα γνωστό ή έχεις ακούσει μία ιστορία που τα πρόσωπα που εμπλέκονται ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Η ουσιαστική διαφορά των πρώτων από των δεύτερων, είναι πως οι πρώτοι δεν λένε ψέματα στον εαυτό τους. Είναι οι καψούρηδες, οι τύποι που έχουν συνηθίσει να γίνονται χάλια και όχι μόνο για τους χωρισμούς, αλλά για το κάθε τι. Είναι τύποι που χρειάζεται κάποιος φίλος ή περισσότερο ένας ψυχολόγος να τους βάλει φρένο και να τους εξηγήσει πότε μία κατάσταση έχει τελειώσει. Οι δεύτεροι δεν παραδέχονται ότι συνεχίζουν να γουστάρουν και ψάχνουν αφορμές και αιτίες να βρίσκονται στον περίγυρο της πρώην τους. Από το να παρακολουθούν στο Instagram σε ποια μαγαζιά πηγαίνει, μέχρι να ζητιανεύουν πληροφορίες από φίλες. Και η αλήθεια είναι πως και οι δύο κατηγορίες αντρών, είναι άθλιες και παράδειγμα προς αποφυγή.

 

Δεν ξέρουμε πως το έχουν αυτοί οι τύποι στο μυαλό τους, αλλά θα μιλήσουμε σε σένα. Στον δικό μας το μυαλό, είσαι ο άνθρωπος που καταλαβαίνει, ο άντρας που κάνει την διαφορά, που θέλει να γίνεται καλύτερος και όχι χειρότερος. Υπήρχε πράγματι μία εποχή -στη δεκαετία του ‘80- που αυτοί οι άγραφοι κανόνες του φλερτ, λέγανε πως αν δεν κυνηγήσεις μέχρι να φας σφαλιάρα, δεν έχεις φλερτάρει αρκετά. Βλακείες. Αυτά πέρασαν και οι μόνοι που τα τηρούν, είναι κάτι τύποι που έχουν κολλήσει στα 80's και που γενικώς είναι κολλημένοι. Άλλο όμως να σου αρέσουν οι ταινίες του ‘80 και άλλο το φλερτ του ‘80. Και όσον αφορά την σχέση που τελειώνει, θα πούμε απλά μία τεράστια συμπαντική αλήθεια που παρέμεινε αναλλοίωτη όσες δεκαετίες και αν πέρασαν.

 

 

Κανένας άντρας δεν κέρδισε κάτι από μία σχέση που είχε τελειώσει. Ακόμη και να κατέληξε για τον χ-ψ λόγο στο κρεβάτι με την πρώην από κοινή συναίνεση, τα έκανε στο τέλος χειρότερα. Παιδιά, φιλικά μιλώντας, μερικές στιγμές σεξουαλικής ικανοποίησης, ούτε πρόκειται να φτιάξουν αυτό που έχει χαλάσει, ούτε θα βοηθήσει κανένα να πάει παρακάτω. Οι γυναίκες που είναι πραγματικά σωστές, εκτιμούν τον άντρα που μπορεί να πάει παρακάτω και δεν τις ζαλίζει. Και μην μπείτε στη λούμπα να κάνετε το λάθος να πείτε «ναι αλλά τώρα αυτή που χωρίσαμε βγαίνει με όποιον γουστάρει και παραπάνω από έναν». Ε και; Εσύ δεν το κάνεις; Ας μην κοροϊδευόμαστε παιδιά. Προκειμένου να ξεχάσουμε, έχουμε καταλήξει στο κρεβάτι με γυναίκες που δεν θα θέλαμε να είχαμε καταλήξει και που πολύ πιθανόν να έχουν μετανιώσει και εκείνες για την επιλογή τους. Είναι άλλο να σημειωθείς στη λίστα της ως ο τύπος που δεν θέλει να επιλέξει ξανά -για δικούς της λόγους- και άλλο να σημειωθείς ως μαλάκας. Αν έχει συμβεί το τελευταίο, έχεις κάνει κάτι λάθος που αρνείσαι να το παραδεχτείς.

 

 

Άστο λοιπόν να φύγει. Άσε τα πράγματα να κύλησουν. Κλάψε, γέλασε, πιες, βγες ραντεβού, αλλά μην μπλέξεις στα ίδια και κυρίως μην ξεσπάσεις σε άλλη γυναίκα που δεν φταίει. Αν νικήσεις αυτόν τον εχθρό της συνήθειας, της μοναξιάς και της ανασφάλειας, δεν θα υπάρχει κάτι που να μην μπορέσεις να κάνεις στη ζωή σου. Και πίστεψέ μάς, ο άνθρωπος πρέπει να ξέρει να περνάει καλά μόνος του. Μόνο κερδισμένος θα βγει από αυτό ακόμη και αν του κάτσει λαχείο το πιο αξιόλογο κορίτσι του κόσμου.

Τα άλλα ξέχνα τα. Μην γίνεις το γουρούνι που προσπαθεί να μάθει να τραγουδάει. Ενοχλείς και εκείνη και τον εαυτό σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved