Τι σημαίνει για την υγεία σου αν ξυπνάς «ορεξάτος»

Δεν έχει σχέση με το σεξ, αλλά είναι πάρα πολύ καλά νέα.

Συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς χωρίς ξέρουμε το γιατί. Ενώ σε γενικές γραμμές μια απροσδόκητη στύση δεν είναι καθόλου άσχημη εξέλιξη (με μοναδική εξαίρεση μια παραλία γυμνιστών), ίσως κάνει λίγο άβολη την πρώτη πρωινή επίσκεψη στην τουαλέτα. Κατά τα λοιπά είναι μόνο καλά σύμφωνα με την Kate Moyle, ειδική πάνω σε θέματα σεξ και σχέσεων, η οποία μίλησε στην εφημερίδα Sun

 

 

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ένας άντρας μπορεί να βιώσει από τρεις ως πέντε στύσεις ενώ κοιμάται και αυτό που βλέπουμε κάθε πρωί είναι η τελευταία από αυτές. Πολλοί είναι αυτοί που συσχετίζουν αυτές τις αυθόρμητες στύσεις χωρίς κάποιο σεξουαλικό ερέθισμα σε μια γενικότερη επιθυμία για σεξ ή κάποιο πονηρό όνειρο που δεν θυμόμαστε όταν ξυπνάμε. Το τελευταίο μπορεί και να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα και οι μύες χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και έτσι το αίμα κυκλοφορεί πιο ελεύθερα και τυχαία στο σώμα. Μάλιστα αυτές οι απρόκλητες στύσεις είναι δείγμα ενός υγιούς κυκλοφορικού και ενός καλού νευρικού συστήματος. Η Moyle προτείνει την ιατρική συμβουλή και επίσκεψη σε οποιονδήποτε άντρα παρατηρήσει ότι έχει σταματήσει ξαφνικά να σταματάει χωρίς αυτές τις στύσεις. 

 

 

Μαζί με τα καλά νέα που μας έφερε η Kate για το ευχάριστο πρωινό ξύπνημα δεν ξέχασε να μας θυμίσει για ακόμα μία φορά πόσο σημαντικό είναι να εξεταζόμαστε για ΣΜΝ. H θεωρία που θέλει εμφανή τα συμπτώματα των ΣΜΝ διά γυμνού οφαλμού είναι μύθος, καθώς πολλά είναι αυτά που δεν έχουν ούτε συμπτώματα, ούτε εμφανή σημάδια. Τέλος όπως κάνουμε περιοδικές εξετάσεις αίματος κλπ, έτσι πρέπει να εντάξουν και όλοι οι ενήλικες που έχουν μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή και τις εξετάσεις για ΣΜΝ, στην υγεία δεν υπάρχουν ταμπού. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved