Assosiated Press «Πόσο μου αρέσει όταν μια γυναίκα είναι ψηλότερή μου»

Ο Άγγελος Περιστέρης δεν συμφωνεί καθόλου ότι οι ψηλές γυναίκες είναι για την παρέλαση και στέκεται στο ύψος του.

Ας είμαστε ειλικρινείς, στην Ελλάδα είμαστε περήφανοι για πολλά πράγματα, όπως το φαγητό, τις παραλίες, το ψώνιο μας κλπ, για το ύψος ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι το έχουμε κρυφό καμάρι. Το ότι ο ύψους 1.80 m Έλληνας άντρας θεωρείται ψηλός είναι κάτι που σε χώρες τύπου Ολλανδία, Σερβία, Ρωσία ή Λιθουανία, το ακούν και γουρλώνουν μάτι καθώς σε σχέση με αυτούς είμαστε κάτι μεταξύ Small, άντε Medium Size -αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους ρούχων.

 

 

Κάποιοι μπορούν να υποστηρίξουν βέβαια ότι όσο μπόι μας λείπει, άλλο τόσο το κερδίζουμε σε τσαχπινιά, στυλ και το γεμάτο φωτιά ταπεραμέντο που μας διακατέχει.

Αυτή η έρευνα τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει.

Από αυτόν τον κανόνα, βεβαίως δεν ξεφεύγουν και οι γυναίκες όπου αν ξεπερνάνε το 1,70 m τις θεωρούμε τεράστιες, ενώ αν ο μεζούρα ξεπεράσει το 1,80 m γίνεται χαμός και ξεκινάνε άλλες ατάκες τύπου «εσύ έπρεπε να είσαι μοντέλο», «πρώτη στην παρέλαση;» ή «μπασκετμπολίστρια ή βολεϊμπολίστρια;». Σε αυτό το κείμενο ωστόσο δεν θα θέσω το θέμα για το αν οι ψηλές Ελληνίδες είναι μονάχα για την παρέλαση, αλλά για ένα αμιγώς αντρικό θέμα. Ένα μάλλον αντρικό κόμπλεξ που ξενερώνει τους περισσότερους εκεί έξω, αλλά εμένα με βρίσκει εντελώς αντίθετο, σχεδόν πολέμιο.

Αυτό που κανείς άντρας δεν θέλει να έχει στο πλάι του γυναίκα ίδιου ύψους ή και ψηλότερη γυναίκα από τον ίδιο. 

 

 

Υψομετρικός ρατσισμός; Πού ακούστηκε

Δεν είναι ότι έχω το πρώτο μπόι (γύρω στο 1,81 m είμαι και ας χρεώνομαι πάνω από τον μέσο όρο) αλλά συνήθισα να βγαίνω με γυναίκες κοντύτερές μου, που ούτε με τακούνι δεν με ξεπερνούσαν και σπανίως με κάποια κοντά στο ύψος μου. Δεν είναι όμως ότι αυτό είναι το στυλ μου. Κάθε άλλο μάλιστα. Στη ζωή μου βλέπεις ξεκίνησα από πολύ χαμηλά (ήμουν 1,50 -1,65 m στο Γυμνάσιο) μέχρι να πάρω την τελική μου μορφή απότομα στο τέλος του Λυκείου και ως εκ τούτου, το πρώτο κορίτσι που μου έδωσε σημασία στο σχολείο και τη Β’ Γυμνασίου μου έριχνε ένα κεφάλι τουλάχιστον, σαν να βλέπεις τη Nicole Kidman με τον Tom Cruise στο παραπάνω άλμπουμ ένα πράγμα. Κάθε φορά που έπρεπε να τη φιλήσω πάθαινα αυχενικό, ανέβαινα σε πεζούλι, έκανα και άλματα για να δώσω ένα «σκαστό» στο στόμα. Ήθελε προσπάθεια, αλλά αισθανόμουν περήφανος. Όταν δε καθόμασταν δίπλα-δίπλα στο θρανίο ή το σχολικό άπλωνα το χέρι μου γύρω από ώμο της μέχρι εκεί που έφτανα -δεν μπορούσα και πολύ μακριά κιόλας – και ήμουν αρχοντικός, σαν τον Tyrion Lannister ανάμεσα στις γυναίκες.

Πολλοί μου έλεγαν ότι θα μπορούσα να παίζω την Jennifer Aniston στη θρυλική διαφήμιση της Heineken.

 

 

Σήμερα βέβαια της ρίχνω καμιά 15αριά πόντους, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ως ψηλή την έμαθα, ως ψηλή θα τη θυμάμαι για πάντα. Και σε εκείνη οφείλω την ακόρεστη δίψα μου να εκστασιάζομαι παραπάνω όταν γνωρίζω μια όμορφη γυναίκα ισοϋψή μου. Ή και ψηλότερη, χωρίς μάλιστα να φοράει τακούνια.

Στην Ελλάδα έχουμε αυτή τη θεωρία ότι θέλουμε να κοιτάμε τον άλλο αφ’ υψηλού και αισθανόμαστε μειονεκτικά όταν βλέπουμε κάποιον άλλον που μας περνάει στο ύψος, όταν δε δούμε γυναίκα να μας περνάει πέφτουμε στα τάρταρα, σε σημείο μάλιστα να μην τη θεωρούμε καν γυναίκα. Ακόμα και αν είναι το πιο κουλ και ταυτόχρονα όμορφο άτομο που έχουμε δει ποτέ.

 «Αχ και να ήμουν single»: H χειρότερη αντρική ατάκα

Τα στερεότυπα και η νοοτροπία

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τους άντρες «συναδέλφους» εκεί έξω αλλά τι είναι αυτό που δεν τους αρέσει σε αυτά τα υπέροχα κορμιά που στέκονται απέναντί τους και τους κοιτάζουν κατάματα χωρίς να χρειαστεί να γείρουν το κεφάλι; Θα σου πω εγώ τη μαγική λέξη: άγχος. Και για ποιο λόγο άγχος; Δεν θα μπορούν να τις «κουμαντάρουν» στο κρεβάτι. Και για τα αρσενικά «παλιάς κοπής» που έθεσε άστοχα Έλληνας ηθοποιός, δεν θα τις φοβίζουν σε τσακωμούς. Πραγματικά πόσο λάθος.

Αρχικά και 50 πόντους να την περνάς τη γυναίκα, ποιος είπε ότι το ύψος παίζει ρόλο στο «κουμαντάρισμα»; Ή το έχεις ή δεν το έχεις στο σεξ. Νομίζεις πως είσαι πιο επιβλητικός επειδή μπορείς να την περικυκλώσεις με τα χέρια σου; Η αγκαλιά της ψηλής γυναίκας δεν κολλάει σαλμονέλα ή έχει λιγότερη θηλυκότητα επειδή ο ρηχός κόσμος την αποκάλεσε «νταρντάνα» ή σέντερ στο μπάσκετ, μη σου πω θα σε κάνει να νιώσεις ακόμα πιο περήφανος για το πλάσμα που έχεις δίπλα σου. Στην ίδια λογική και οι τσακωμοί σας. Αν ισχύει η ισότητα για βάλτα με την πιο ψηλή. Για αποστόμωσέ την. Εδώ σε θέλω Τάκη, χωρίς να βάλεις πάτους όπως κάνουν στο Hollywood.

 

 

Όπως και να ‘χει, η κατηγορία «Ψηλή Γυναίκα» είναι αρκετά παρεξηγημένη στην Ελλάδα, καθώς μέχρι σήμερα ακούγαμε για την ξεχωριστή έλξη της κοντής γυναίκας και την ποιότητα του θηλυκού, νορμάλ ύψους, λες και οι ψηλές γυναίκες δεν είναι γυναίκες. Μπορεί να μην κυκλοφορούν πολλές πολύ ψηλότερές σου, αλλά όταν δεις κάποια μπροστά σου και σου αρέσει μην κάνεις το λάθος και χαμηλώσεις το μάτι. Ευκαιρία είναι να κοιτάξεις επιτέλους ένα θηλυκό κατάματα στα ίσα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved