Αλήθεια τώρα, μήπως ο χειμώνας καταστρέφει την ερωτική σου ζωή;

Κι όμως πολλοί το υποστηρίζουν αυτό, εμείς ακόμη το ερευνάμε.

Κανένα έλεος για όλους τους λάτρεις της νέας χρονιάς που ζουν με την ψευδαίσθηση των νέων ξεκινημάτων και την ψυχρή ενέργεια που προσφέρει ο πρώτος μήνας του έτους, αλλά όλα είναι χειρότερα τον Ιανουάριο — ακόμα και το σεξ.

Τι παθαίνεις ακριβώς μετά τις γιορτές;

Σίγουρα, οι πρώτες εβδομάδες του χειμώνα είναι γεμάτοι καλοριφέρ και φιλιά παραμονής Πρωτοχρονιάς, μεθυσμένα πάρτι μετά τις γιορτές, αλλά μόλις οι εποχικοί εορτασμοί παραχωρήσουν τη θέση τους στο κρύο, το κενό αέρος της νέας χρονιάς, υπάρχουν πολύ λιγότερα ενδιαφέροντα, σεξουαλικά και όχι μόνο.

 

 

Ο Γενάρης είναι ένας μήνας για μετάνοια

Σε πολλά μέρη του δυτικού κόσμου, ο Ιανουάριος σηματοδοτεί την αρχή αυτού που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την νεκρή περίοδο. Είναι ένας από τους πιο κρύους μήνες του χρόνου — τον οποίο συναγωνίζεται μόνο ο άμεσος διάδοχός του, για να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να παρηγορηθεί από τη σκέψη των θερμότερων καιρικών φαινομένων στο μέλλον — και περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του μπερδεύοντας τα μπλουζ των περασμένων γιορτών και εξιλεώνοντας τις υπερβολές μας μέσα στα Χριστούγεννα.

 

 
 

Γιατί ο Γενάρης είναι τόσο non-sexy;

Ανάμεσα στο σκοτάδι, το κρύο, την εποχιακή κατάθλιψη και τον σκληρό καιρό, τα χειμερινά comfort food τείνουν να καταλαμβάνουν το σώμα, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο χειμώνας τείνει να μην είναι η πιο σέξι εποχή του χρόνου. Εάν νιώθετε λιγότερη σεξουαλική διάθεση από ό,τι συνήθως τον τελευταίο καιρό, δεν είστε μόνοι.

 

 
 

Το λένε και οι στατιστικές

«Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να αναφέρουν ότι έχουν χαμηλότερη σεξουαλική ορμή τους χειμερινούς μήνες», λέει η Maureen Pollack, συνιδρύτρια και πρόεδρος της εταιρείας γυναικείας σεξουαλικής ευεξίας Lovability, προσθέτοντας ότι ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο, οι πιο κρύοι μήνες προσφέρουν ποικιλία περιβαλλοντικών παραγόντων που μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο.

 

 
 

«Μπορεί να υπάρχουν βιολογικές, πρακτικές ή/και περιβαλλοντικές εξηγήσεις για τις διακυμάνσεις της σεξουαλικής επιθυμίας τους χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα μετά το νέο έτος», λέει η Casey Tanner, πιστοποιημένη σεξοθεραπεύτρια και ειδικός σεξ για το LELO. «Αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές, συχνά υποσυνείδητες αντιδράσεις σε εποχιακές αλλαγές».

 

 

Υπάρχουν και οι άλλες απόψεις

Ωστόσο, ο νεκρός κόσμος του χειμώνα δεν χρειάζεται να είναι ο θάνατος της σεξουαλικής σας ζωής. Τελικά είναι η εποχή του couple bonding. Ενώ πολλοί από εμάς μπορεί να μην είμαστε ακριβώς στη σεξουαλική μας ακμή αυτή την εποχή, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν ενεργά να αγκαλιάσουν έναν νέο σύντροφο για το χειμώνα.

Αυτή η ανάγκη για εγγύτητα, ζεστασιά και οικειότητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα βολική για την τόνωση της σεξουαλικής ορμής, επειδή η γνήσια σύνδεση βοηθά στην ενίσχυση της σεξουαλικής ικανοποίησης



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved