Μερικές συμβουλές από ανθρώπους που το έκαναν, το κάνουν και θα το κάνουν.

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνει κανείς και την ίδια στιγμή να παραμένει γοητευτικός. Κάποιοι το έχουν περισσότερο από άλλους και κάποιοι δεν το έχουν καθόλου. Σίγουρα από τους δεύτερους χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια. Δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο αλλά χρειάζεται να το διδαχθούν καθώς η ζωή έχει πολλά μυστικά και πολλές φάσεις που πρέπει να περάσουμε.

Μπορείς να διδαχτείς πώς θα γίνεις γοητευτικός. Μόλις καταλάβεις τι σημαίνει γοητεία μπορείς να κάνεις την εξάσκησή σου και, ναι, να αποκτήσεις κι εσύ τη δική σου γοητεία.

 

 

Το κλειδί για να γίνεις γοητευτικός, είναι να κάνεις τους ανθρώπους να θέλουν να σου μιλάνε.

Όσο όμορφος και αν είναι ένας ψυχρός άνθρωπος, όσο ευφυής και ταλαντούχους και μορφωμένος, δεν είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλεις να πιείς τη μπίρα σου ή να μοιραστείς κομμάτια της καθημερινότητας σου.

Ο πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος σε κάνει να νιώθεις άνετα. Σε κάνει να θέλεις να καθίσεις και να κουβεντιάσεις μαζί του, από τα απλούστερα μέχρι τα πιο περίπλοκα θέματα. Ο πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος είναι αυτός που νιώθεις ότι σε καταλαβαίνει, χωρίς να γίνεται επικριτικός, δεικτικός ή να κάνει επίδειξη γνώσεων. Είναι ο άνθρωπος που νοιάζεται. Είναι ο άνθρωπος που σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να βασιστείς.

 

 
 

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να νιώσουν οι άλλοι καλά μαζί σου;

Πρώτα και κύρια, πρέπει να χαμογελάς. Με γνήσιο και μεγάλο χαμόγελο, από κείνα που κάνουν και τα μάτια σου να χαμογελάνε. Να δείχνεις φιλικός και προσεγγίσιμος.

Και όσο πιο φιλικός δείχνεις, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι θα έρχονται κοντά σου. Όσο πιο πολλοί άνθρωποι έρχονται κοντά σου τόσο πιο ευτυχισμένος θα νιώθεις, και το χαμόγελό σου θα γίνεται ολοένα και πιο αληθινό.

 

 
 

Επίσης, πρόσεξε τη γλώσσα του σώματος. Να είσαι χαλαρός, μην σταυρώνεις χέρια και πόδια γιατί αυτό υποδηλώνει διάθεση άμυνας. Να είσαι ευθυτενής και ήρεμος.

Το να δείχνεις καμπουριασμένος και μαζεμένος θα σε κάνει να φαίνεσαι και να νιώθεις μίζερος, ενώ η υπερβολικά ευθεία στάση θα σε κάνει να φαίνεσαι αυστηρός σαν στρατάρχης.

Εδώ θα βρεις μερικά κόλπα για να είσαι γοητευτικός όσο μεγαλώνεις:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved