Μία απορία χρόνων μας την λύνει η επιστήμη επιτέλους.

Ναι το σεξ είναι κάτι αρκετά περίπλοκο και για τα δύο φύλα. Καμιά φορά όμως οι γυναίκες διαπρέπουν στο να προσποιούνται τους οργασμούς τους. Από πάντα αναρωτιόμασταν γιατί το κάνουν αυτό.

Νέα έρευνα γύρω από το σεξ διερευνά τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να προσποιούνται σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά και αυτούς που τις έχουν κάνει να σταματήσουν να προσποιούνται οργασμό. Ναι οι εποχές αλλάζουν σίγουρα, έτσι αλλάζει και το ίδιο το σεξ και η συμπεριφορά μας απέναντι του.

 

 
 

Σε κάποιες γυναίκες συνέβη μόνο μια φορά, ενώ για άλλες αποτελεί πάγια τακτική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα βρούμε γυναίκα που να μην έχει προσποιηθεί οργασμό έστω και μία φορά στη ζωής της. Ναι αυτό είναι κάτι που το λέει η επιστήμη και όχι εμείς. Είναι κάτι επιβεβαιωμένο.

Δες εδώ μερικά στοιχεία από την έρευνα αυτή:

 

 

Την ίδια στιγμή, έρευνες για το σεξ συνεχίζουν να υποδεικνύουν ότι η προσποίηση του οργασμού έχει αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική ικανοποίηση. Όλα τα ψέματα δεν είναι καλά. Αυτό το μόνο σίγουρο και το να προσποιηθεί κανείς έναν οργασμό σίγουρα δεν κάνει καλό σε κανέναν.

Η εξήγηση γι’ αυτό έγκειται στο γεγονός ότι όταν μια γυναίκα προσποιείται ότι τα αγγίγματα και οι τεχνικές του συντρόφου της την ικανοποιούν περισσότερο από ό,τι ισχύει, τότε όχι μόνο κατευθύνει τον παρτενέρ της σε λάθος μονοπάτια σχετικά με το τι της αρέσει, αλλά χάνει και η ίδια την ευκαιρία να μεγιστοποιήσει τη σεξουαλική απόλαυση. Με λίγα λόγια όταν κάποια γυναίκα προσποιείται οργασμό όλα γίνονται πιο περίπλοκα τελικά.

 

 
 

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, η Debby Herbenick και οι συνεργάτες της διερεύνησαν τα ποσοστά των γυναικών που έχουν προσποιηθεί οργασμό κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά και εκείνων που δεν συνεχίζουν πλέον να το κάνουν. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν κυρίως στον πιθανό ρόλο της σεξουαλικής επικοινωνίας και ικανοποίησης.

Δες εδώ τι ακριβώς έδειξε αυτή έρευνα:

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved