Δεν είσαι μόνο εσύ που δεν περνάς καλά, το βλέπει και εκείνη. Λήξε το μια ώρα νωρίτερα.

Οι σύμβουλοι γνωριμιών θέλουν να είστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε έχει να προσφέρει ένα πρώτο ραντεβού. Αυτό μπορεί να είναι μια ρομαντική σύνδεση, ή μια πλατωνική ή και επαγγελματική γνωριμία. Σίγουρα όμως δεν είναι κακό αν αλλάξεις γνώμη και ξαφνικά θέλεις να πεις απλά μία δικαιολογία και να φύγεις. Γιατί να ταλαιπωρείσαι;

 

 

Πρέπει ή δεν πρέπει να φεύγεις από ένα λάθος ραντεβού;

Ίσως δεν θα την ξαναδείς ή δεν θα μιλήσετε ποτέ ξανά με αυτό το άτομο, αλλά ακόμα και ένα κακό ραντεβού μπορεί να σας διδάξει κάτι - για τον εαυτό σας, για το πώς να βρείτε κοινό έδαφος με έναν άγνωστο, για την πιθανότητα να ανθίσει η έλξη ή ο θαυμασμός με την πάροδο του χρόνου.

Από την άλλη όμως είναι το δίλημμα αυτό: Να κάτσεις στο ραντεβού όταν βλέπεις πως δεν πρόκειται να πάει πουθενά; Γιατί να ταλαιπωρείσαι; Ποιος ο λόγος να χάνεις χρόνο αλλά και χρήμα;

 

 
 

Πόσα άλλα άσχημα ραντεβού να αντέξεις;

Υπήρξε σίγουρα μια στιγμή που έβγαινα πολλά άσχημα ραντεβού στη ζωή μου. Έφτασα στο σημείο να γίνω ειδικός στο να κάνω μια γρήγορη και απροσδόκητη έξοδο χωρίς να αναστατώσω ή να βλάψω κανέναν, τόσο πολύ που η απομάκρυνσή μου όταν δεν συνέβαινε έγινε κάτι το παράξενο.

Κάτι δεν πάει καλά με αυτό το ραντεβού…

Υπήρχαν δικαιολογίες και χαμόγελα και ευχαριστώ, αλλά πάντα απέφευγα να πω «θα πρέπει να το κάνουμε ξανά κάποια στιγμή», κάτι που είναι απαραίτητο να το αποφύγετε με κάθε κόστος όταν φεύγετε νωρίς από ένα κακό ραντεβού. Ναι όταν δεν βλέπεις πως αυτή που έχεις απέναντι σου δεν τηρεί τις προϋποθέσεις σου τότε καλό είναι να μην το συνεχίσεις. Δεν υπάρχει λόγος και θα σου κάνει σίγουρα κακό αν σε πιάσει το συναισθηματικό και αρχίσεις να λυπάσαι την άλλη.

 

 
 

Τα ραντεβού είναι σαν την ρουλέτα

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να βγεις με κάποια ραντεβού και να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που το έκανες; Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί αλλά σίγουρα δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα μαζί της. Οπότε αμέσως μπαίνει το δίλημμα: Να κάτσω και να φάω στη μάπα όλο αυτό το αδιάφορο chit chat ή απλά να πω μία επική δικαιολογία και να κόψω λάσπη;

Από τη μία σκέφτεσαι πως θέλεις να είσαι και κύριος και να μην την αφήσεις στα κρύα του λουτρού τόσο απότομα από την άλλη όμως δεν έχεις και όρεξη να βαρεθείς ανελέητα όλη τη νύχτα. Εδώ σε θέλω τώρα..

 

 
 

Τελικά τι πρέπει να κάνει κανείς;

Αν κρίνουμε την όλη κατάσταση καθαρά εγωιστικά θα λέγαμε πως θα ήταν καλό να την κάνεις αν ζοριστείς στο ραντεβού, τι έχεις να χάσεις; Ίσα ίσα που θα είσαι ειλικρινής…από την άλλη όμως παίζει να βιάστηκες κιόλας ή να πανικοβλήθηκες, οπότε μπορεί να έχασες κάτι από την όλη ιστορία. Μπορεί η κοπέλα να ήταν αυτό που έψαχνες απλά εσύ δεν ήσουν σε θέση να το διακρίνεις. Καμιά φορά πρέπει να βλέπουμε καθαρά και να αποκλείουμε το γεγονός του πανικού.

 

 
 

Σίγουρα όμως αν έχεις εξετάσει προσεχτικά όλα τα δεδομένα και δεις πως δεν παίζει πανικός στη μέση, αν είσαι δηλαδή σίγουρος πως η φρίκη σου είναι απόλυτα αντικειμενική και δικαιολογημένη τότε ναι, έχεις κάθε δικαίωμα να την κάνεις από το ραντεβού και να μην νιώθεις και τύψεις.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved