Μπορεί να μην χαλάσει η φιλία σας, αλλά είναι βέβαιο ότι θα χάσετε ένα κομμάτι που σας έδενε.

Στην αντρική αργκό συνηθίζουμε να λέμε ότι η φιλία είναι πάνω από όλα, «καμία γυναίκα δεν μας χαλάσει» και πολλά ακόμα πατριωτικά τα οποία ενδεχομένως να θεωρούμε ότι ισχύουν αλλά στην πράξη δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε. Σίγουρα ως άντρες τη φιλία την έχουμε πολύ παραπάνω από όσο (ενδεχομένως) να την έχουν οι γυναίκες μεταξύ τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε το ίδιο άνετοι αν προκύψουν μερικές εσωτερικές αντιζηλίες.

Όπως το να μπλέξεις ερωτικά με μια «πρώην» κατάκτηση ενός φίλου σου. Όσο άνετος και αν θεωρείς ότι είσαι, έχεις κάνει ουσιαστικά ένα βήμα μέσα σε έναν κυκλώνα που καλείσαι καθημερινά να διαχειρίζεσαι, να αγκυστρώνεσαι και ταυτόχρονα να επιπλέεις.

 

 

Η δική μας συμβουλή είναι η εξής: Μην το επιχειρήσεις αν δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες. Και όταν λέμε συνέπειες δεν εννοούμε για μια φιλία η οποία έλαβε τέλος. Υπάρχει κάτι άλλο που νόμιζες ότι θα ισχύει αλλά όσο θα περνάει ο καιρός θα συνειδητοποιείς ότι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι υπάρχει ακόμα. Και εξηγούμαστε.

Όπως επίσης είναι λάθος να υπερηφανεύεσαι επειδή κάποτε «κοιμήθηκες» με την τωρινή κοπέλα ενός άλλου

Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί μια κατάσταση με μια γυναίκα, ωστόσο θεωρούμε δεδομένο το ότι αφού έμπλεξες μαζί της θα έχεις πάρει σίγουρα την έγκριση του φίλου πριν προχωρήσεις, για να είσαι καλυμμένος. Και μέσα σε όλα, αυτή η γυναίκα να είσαι βέβαιος ότι δεν θα είναι μια μεγάλη ιστορία, ένας έρωτας 3 χρόνων, ή μια μεγάλη σχέση του κολλητού καθώς εκεί είναι βέβαιο ότι πας «καρφί» για να καταστρέψεις τη φιλία σας.

 

 

«Κανένα πρόβλημα» ή «ναι ρε, προχώρα το» είναι συνηθισμένες ατάκες οι οποίες εφόσον δεν κρύβουν κάποιο παράπονο στα μάτια του φίλου, τότε σου δίνουν το δικαίωμα να προχωρήσεις. Από εκεί και πέρα κάνεις εσύ παιχνίδι. Εσύ και εκείνη. 

 

Βγήκατε λοιπόν...

Πέρασες καλά αλλά δεν το βλέπεις να συνεχίζεται; Όλα καλώς, προχωράμε. Αν όμως αρχίσεις και νιώθεις παραπάνω αισθήματα, έχεις μπλέξει και μάλιστα άσχημα. Διότι όσο διατεθειμένος και αν είσαι να δουλέψει αυτή η σχέση, ένας καινούργιος βραχνάς γεννάται στο κεφάλι σου και πρέπει να είσαι έτοιμος να τον καταπολεμήσεις. Διότι μαζί με μια νέα σχέση η οποία γεννάται, μια άλλη ξεκινάει να έχει κρίση, ακόμα και αν είστε και οι δύο (οι φίλοι) απίστευτα κουλ. Θα σου δώσουμε παράδειγμα.

Έχεις πάει για καφέ με τους φίλους, ή έχετε μαζευτεί ποτέ σε ένα σπίτι βράδυ παρέα με τους κολλητούς και όλοι έχουν τις γυναίκες ή τις κοπέλες τους μαζί. Ξάφνου σκας εσύ με το πρόσωπο και είναι εκεί ο κολλητός που πέρασε από τη ζωή της κοπέλας σου και κάθεστε όλοι μαζί. Μοιάζει απλό; Δεν θα το λέγαμε. Η ώρα στο τραπέζι περνάει περίεργα, οι δυο σας λέτε πράγματα έτσι για να τα πείτε και κυρίως για να δείξετε ότι είστε κουλ, στην ουσία όμως κάτι έχει αλλάξει. Και όχι, δεν έχει αλλάξει ο κολλητός. Έχεις αλλάξει εσύ ο ίδιος που βγήκες με μια πρώην κατάκτησή του.

 

 

Ένα «μαγικό» που χάνεται

Αν υπάρχει που κάτι που δένει τους φίλους και τους κολλητούς, αυτό είναι πέρα από την εμπιστοσύνη και το ταίριασμα των χαρακτήρων, η δυνατότητα να μπορούν να κουβεντιάζουν πολλά topics που τους δένουν ή τους αφορούν ισόποσα. Από εξόδους, δουλειές, χόμπι, παρεΐστικα γενικώς πράγματα, αλλά και συζητήσεις για σχέσεις και άλλα προσωπικά. Με το που κάνεις λοιπόν αυτό το βήμα όμως, ξεχνάς για όσο διάστημα είσαι μαζί με την κοπέλα το τελευταίο κομμάτι.

Πλέον κάθε φορά που θα μιλάει ο φίλος για κατακτήσεις θα βάζεις στο μυαλό σου «τη δικιά σου», ακόμα και αν εκείνος σίγουρα δεν εννοεί το κορίτσι σου. Κάθε φορά που θα μιλάει για κάποια στο μυαλό σου θα τους φαντάζεσαι μαζί, κάτι που δεν το κάνεις εσύ αλλά το υποσυνείδητό σου. Είναι δυστυχώς στο αίμα σου και αν δεν το ελέγξεις τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Είναι σαν να τα φτιάχνεις με την αδερφή του κολλητού σου και έχεις ένα πρόβλημα ερωτικό που θες να συζητήσεις. Όσο «κολλητός» και αν είναι ο αδερφός της κοπέλας σου, σίγουρα δεν θα μπορείς να του μεταφέρεις αυτό που θες να πεις.

 

 

Αναμφίβολα τα συναισθήματά μας, μας οδηγούν σε μυστήρια μονοπάτια και το να ερωτευτείς μια κοπέλα που κάποτε βγήκε ο φίλος σου δεν είναι απίθανο, ούτε καν κακό. Το θέμα είναι ότι άπαξ και το κάνεις θα πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι πλέον οφείλεις να προσπαθείς και για τις δυο σχέσεις σου. Μία με την κοπέλα και μία με τον κολλητό. Όσο κουλ και να είστε μεταξύ σας, δύσκολα θα σας βγει σε καλό. 

Τι νόμιζες, ότι θα ήσασταν σαν τον Chandler από «Tα Φιλαράκια» που τα έφτιαξε με την πρώην του Joey, Kathy, και παρέμειναν χαλαρά συγκάτοικοι χωρίς να τρέχει τίποτα; 

 

 
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved