Τι άλλαξε μέσα στο 2021 για το Tinder;

Τα στατιστικά που δείχνουν τη δυναμική του πιο δημοφιλούς dating app.

Θυμάσαι μια εποχή που κέρναγες σφηνάκια σε ολόκληρες κοριτσοπαρέες για να πάρεις εκείνο το πολυπόθητο νούμερου που θα άνοιγε τον ερωτικό δίαυλο επικοινωνίας; Όχι ότι μας έχουν πάρει τα χρόνια, αλλά ούτε κι εμείς. Αν δεν έχεις έχει έρθει πρόσφατα από κάποιον άλλον πλανήτη ή είσαι σε σταθερή σχέση από τότε που θεωρούσαμε φλερτ τις αναπάντητες, τότε σίγουρα έχεις μπει στον πειρασμό του online dating. 

Τώρα στην περίπτωση που δεν το έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι, το tinder δεν είναι τόσο απλό όπως το συνοικέσιο, είναι ένα ένα ολόκληρο σοσιαλμιντιακό σύμπαν με τους δικούς του κανόνες και φυσικά τη δική του γλώσσα. Τα στατιστικά δεδομένα που βγαίνουν στο τέλος κάθε χρονιάς είναι ένας ανεμοδείκτης για που πάει το θέμα σεξ και σχέσεις. Εκτός από το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον των συμπερασμάτων, είναι και μια καλή ευκαιρία να καλύψεις το χαμένο έδαφος σε περίπτωση που νιώθεις λίγο boomer με το tinder και δεν ξέρεις ακριβώς πώς να βρεις αυτό που ψάχνεις.

 

 

Σε περίπτωση που νιώθεις πολύ γέρος στο tinder, δεν χρειάζεται να σε παίρνει από κάτω γιατί όντως κυριαρχείται από την Gen Z, δηλαδή από τις ηλικίες 18-25. Η πανδημία και νέα κατάσταση που δημιούργησε με τα διαδοχικά lockdown έδωσε τη χαριστική βολή στο κλασικό ραντεβού, ειδικά στο πρώτο διερευνητικό. Έτσι μέσα στο 2021 είδαμε μια εντυπωσιακή αύξηση της λειτουργίας βιντεοκλήσης κατά 52%.

 

 

Στα ενδιαφέροντα των χρηστών που είναι εξαιρετικές αφορμές για εκκίνηση συζήτησης τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η μουσική, τα ταξίδια, το ποτό μαζί και το Netflix. Αυτό σημαίνει ότι ένα καλό bio πρέπει να περιέχει όσα περισσότερα από αυτά γίνεται για να έχεις αυξημένες πιθανότητες στο matching. 

Οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες για το πρώτο «φυσικό» ραντεβού είναι το ποτό έξω, ο περίπατος και το πικ νικ. Οι υπαίθριες εκδηλώσεις δείχνουν και τα νέα ήθη που έφερε η πανδημία στις κοινωνικές εκδηλώσεις. 

 

 

Ένα άλλο κρίσιμο σημείο είναι και η λεγόμενη γλώσσα των νέων, τα emoji. Σαν ιερογλυφικά πολλές φορές δυο-τρία emoji αρκούν για να εκφραστεί μια ολόκληρη πρόταση. Ειδικά στο sexting είναι πολύτιμα επειδή μπορείς να πεις πράγματα που μερικές φορές ντρέπεσαι να γράψεις ή να δεις γραμμένα και δεν μιλάμε μόνο για τις μελιτζάνες, τις σταγόνες και τα ροδάκινα. Το emoji με τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα στο 2021, η οποία έφτασε το 40% , ήταν τα γουρλομένα μάτια που κοιτάζουν λοξά και λένε πολλά. Έτσι εκθρόνισε το παραδοσιακό μπαλαντέρ με τη φατσούλα που κλαίει από τα γέλια το οποίο τις περισσότερες φορές υπονοεί πολλά περισσότερα από μια αντίδραση σε κάτι ξεκαρδιστικό.    

 

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved