Γίνεται να μην προβληματίζεσαι που οι πιτσιρικάδες προτιμούν το gaming από τις γυναίκες;

Ένα σοβαρό φαινόμενο χτυπάει την πόρτα της νέας γενιάς.

Αν πιστεύετε ότι οι νεαροί άνδρες δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στο σεξ σε σχέση με άλλες ευχάριστες ασχολίες, τότε μπορεί να κάνετε λάθος καθώς νέα έρευνα έχει δείξει ότι μπορούν να εγκαταλείψουν το σεξ για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια. Ακούγεται πραγματικά απίστευτο αλλά το λέει η επιστήμη κι όχι εμείς.

Τι έδειξε αυτή η έρευνα;

Τα ευρήματα, τα οποία περιελάμβαναν 2.000 νεαρούς άνδρες και γυναίκες, δείχνουν ότι το ποσοστό που λένε ότι δεν είχαν μη ρομαντική σεξουαλική επαφή τον περασμένο χρόνο έχει αυξηθεί από 11,7 τοις εκατό σε 15,2 τοις εκατό.

 

 

Για τους άνδρες ηλικίας 18 έως 24 ετών, αυξήθηκε από 18,9 τοις εκατό σε 30,9 τοις εκατό, ανέφερε η Telegraph. Για τις γυναίκες, ο μεγαλύτερος παράγοντας που εξηγεί την πτώση της περιστασιακής σεξουαλικής τους ζωής ήταν το ποτό. Για τους άνδρες, ωστόσο, από τις βασικές πτυχές της ζωής τους που φαινόταν να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη ήταν το ποτό ακολουθούμενο από το παιχνίδι.

 

 
 

Με λίγα λόγια όταν οι άνδρες πίνουν μετά θέλουν να παίξουν ένα video game και όχι να κάνουν σεξ. Αυτό ναι, είναι σίγουρα ένα σημάδι των καιρών μας, κάτι που δείχνει σε ποια κοινωνία ζούμε και γιατί η τεχνολογία μας έχει αλλάξει τις ζωές.

 

 

Γιατί οι άντρες προτιμούν τα video games;

Το 10% οφείλεται στο γεγονός ότι ζούσαν ακόμα με τους γονείς τους, ανέφερε η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο Rutgers. Οι νέοι που παραμένουν επίσης εξαρτημένοι από τις οικογένειές τους, τόσο οικονομικά όσο και όσον αφορά τη διαβίωση στο σπίτι, μπορεί να είναι ένας παράγοντας της άρνησης του σεξ, σύμφωνα με τον Simon Forrest, καθηγητή στο Ινστιτούτο Υγείας και Κοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Newcastle.

 

 
 

«Νομίζω ότι αυτό έχει σαφώς αντίκτυπο στα είδη των σχέσεων που σχηματίζουν οι νέοι επειδή αυτή η έλλειψη ανεξαρτησίας μπορεί να είναι πολύ σημαντική» είπαν οι ερευνητές. Η έρευνα επεσήμανε επίσης αυτό που αποκαλούμε Internet porn, στo οποίo η μεγαλύτερη πρόσβαση και ευκολία του να βρεις εικονικό σεξ στο διαδίκτυο μπορεί να επηρεάζει τις σεξουαλικές σχέσεις.

 

 
 

Κι όμως υπάρχει και έρευνα που λέει πως τα video games βοηθάνε τους άντρες σε άλλους τομείς, όπως π.χ. ότι ανοίγουν νέες θύρες στον εγκέφαλο ενός άνδρα μέσω της επιβράβευσης που αισθάνονται κατά τη διάρκεια ενός video game.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved