Oι άντρες ξέρουμε καλά πότε ένα «αθώο» φλερτ παύει να είναι αθώο

Η επιβεβαίωση είναι ένα «ναρκωτικό» που ούτε και οι πιο πιστοί σχεσάκηδες δεν μπορούν να απαρνηθούν.

Δεν χρειάζονται παραπάνω από λίγες ματιές, ελάχιστες λέξεις, μια και μόνο κίνηση για να δώσεις το θάρρος ή αντίστοιχα για να το πάρεις εσύ ο ίδιος και να μιλήσεις ανοιχτά με μια γυναίκα. Το φλερτ όπως το έχουμε μάθει είναι μέσα στη ζωή μας, το ζούμε καθημερινά, μας περιβάλλει σαν τη Δύναμη από τα Star Wars. Αθώο; Ενοχικό; Και τα δύο; Σίγουρα υπάρχει. Το θέμα είναι βέβαια σε τι επίπεδο αφήνεις να γίνεται.

 

Πολλές φορές όμως τα πράγματα ξεφεύγουν

Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα απλό αθώο φλερτάκι, μια χαζομάρα της στιγμής που μπορείς να πεις είτε να παρεξηγηθεί, είτε απλώς να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση στην καθημερινότητά σου. Μπορεί μίλησες λίγο πιο θερμά με μια συνάδελφο στο γραφείο, να γνώρισες σε μια σύναξη ένα καινούργιο πρόσωπο και να συμφωνούσατε σε πολλά πράγματα. Τι ακολουθεί; Μπορεί τίποτα, ενδεχομένως το εντελώς αντίστροφο. Μια ανταλλαγή τηλεφώνου ή η –κακή συνήθεια του- ενός follow στο Instagram, γιατί πρέπει αμφότεροι να δείτε φωτογραφίες του άλλου σε ξέγνοιαστες στιγμές ή με μαγιό για να τσεκάρετε σώμα παρά το γεγονός ότι παίζει να έχει πέσει photoshop. Τέλος πάντων.

 

 

Το θέμα είναι ότι τα φλερτ είναι αθώα μέχρι εκεί που (νομίζουμε ότι) τα ελέγχουμε εμείς. Όταν όμως η κατάσταση σηκώνει υπονοούμενα, τότε σίγουρα η λέξη «αθώο» δεν έχει καμία θέση σε αυτό που ουσιαστικά ξεκινάμε. Και εδώ υπάρχει το εξής θέμα: Είσαι single; Δεν έχεις να χάσεις κάτι, εκτός και αν στην πέφτει η κολλητή της κοπέλας που σου αρέσει και θες καιρό, επομένως θα το σκεφτείς λίγο παραπάνω. Είσαι δεσμευμένος; Εδώ είναι το πρόβλημα.

 

Εσύ μπορεί να μη φλερτάρεις για να γίνει κάτι, αλλά…

Όσο ευτυχισμένος και αν είσαι στη σχέση σου, όσο ερωτευμένος και γεμάτος να νιώθεις από έτερον ήμισυ σου κάποια στιγμή φτάνει η ώρα που μιλώντας με κάποιον άλλον βγαίνεις από τη ρουτίνα σου, από αυτόν τον κύκλο ασφάλειας που σου δημιουργεί η σχέση και η επικοινωνία με κάποια νέα παρουσία λειτουργεί σαν να αναζωογονητικό στοιχείο. Είσαι σαν την ομάδα μπάσκετ που έχει τους αστέρες της αλλά επειδή είναι στην περίοδο μεταγραφών δεν θα έχει πρόβλημα να αποκτήσει κάποιον ακόμα ρολίστα που ενδεχομένως στο μέλλον να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο. Εκεί όμως είναι που κάνεις το μεγάλο λάθος και πολλές φορές φτάνεις στο σημείο να καταστρέφεις αυτά που έχεις.

Μιλάς, συνεχίζεις να μιλάς πάρα πολύ και ενώ θεωρητικά δεν έχεις στο μυαλό σου να χωρίσεις, ούτε καν να κάνεις κάτι στο παράνομο, αλλά να κερδίσεις ψυχολογικό μπόνους βλέπεις ότι πλέον τα λόγια μεταξύ σας στα μηνύματα δεν είναι πλέον μεταξύ δύο γνωστών ή φίλων (γελάμε) αλλά ελλοχεύει κάτι παραπάνω. Δεν είναι πλέον αθώο φλερτάκι, έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι κάποια άλλη και το ξέρεις. Και αν κάποια στιγμή σου γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό τι θα πεις στο κορίτσι σου; «Ήταν κάτι αθώο» ή «δεν σημαίνει κάτι» ή «μα δεν έκανα τίποτα»;

Δυστυχώς δεν υπάρχει δικαιολογία. Και μόνο στη σκέψη ότι στο υποσυνείδητο την αντικατέστησες με κάποια άλλη είναι σχεδόν το ίδιο με το να σε έπιανε όπως η Rachel τον Ross με το κορίτσι από το φωτοτυπάδικο στα «Φιλαράκια».

 

 

Το συμπέρασμα είναι ένα

Οι απολαύσεις στη ζωή είναι πολλές, ιδιαίτερα οι σαρκικοί πειρασμοί και η ηδονή της σεξουαλικής επαφής. Ωστόσο ακόμα και σε μια σχέση να είσαι που να δίνεις και να παίρνεις τα πάντα, η επιβεβαίωση μπορεί να λειτουργήσει σαν το χειρότερο παραπλανητικό στον πλανήτη. Αυτή που σου υπαγορεύει ότι «μετράς» ακόμα εκεί έξω έξω από την προστατευτική λέμβο της σχέσης σου, η οποία όμως σαν καρχαρίας περιμένει για να σε κατασπαράξει.

Ένας άντρας μετράει πραγματικά όταν έχει τη διαύγεια να πει «όχι» στους μεγαλύτερους πειρασμούς. Όταν ξέρεις πραγματικά ποιος είσαι, δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved