Τελικά ποια είναι η αλήθεια σχετικά με την λεγόμενη εξάρτηση στο online porn;

Μερικές σκέψεις πάνω στην λεγόμενη μεγαλύτερη εξάρτηση του άντρα σήμερα.

Πλατφόρμες όπως το Remojo υπόσχονται να βοηθήσουν τους άντρες να σταματήσουν τις διαδικτυακές τους συνήθειες, αλλά το πορνό δεν είναι κάποιο είδος εγγενούς κακού που πρέπει να εγκαταλείψετε γιατί σας κάνει άμεση βλάβη, όπως είναι το αλκοόλ ή το τσιγάρο ή το άσχημο φαγητό. Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ αλλά την ίδια στιγμή μήπως το έχουμε λίγο δαιμονοποιήσει;

Είναι όντως το πορνό τόσο κακό όσο λένε πως είναι;

Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι μπορείς να εθιστείς σε οτιδήποτε, και μετά υπάρχουν εκείνοι - συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδικών, υπόψιν, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η λέξη «εθισμός» αναφέρεται στην πραγματικότητα σε ένα πολύ συγκεκριμένο είδος πάθησης και δεν πρέπει ο τυχαίος άνδρας εκεί έξω να μπερδεύεται με αυτή την έννοια όταν μιλάμε για κάτι όπως ποδόσφαιρο, σεξ ή πορνό. Η εξάρτηση είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό.

 

 

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι πολλοί ειδικοί στο σεξ και στον εθισμό υποστηρίζουν ότι ο «εθισμός στο σεξ» (ή σχετικοί ψευδείς «εθισμοί» στο πορνό ή τον αυνανισμό) δεν είναι πραγματικό πράγμα, το Διαδίκτυο παραμένει η πηγή για σχεδόν όλη την παραπληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους του εθισμού στο πορνό. Με λίγα λόγια, οι ειδικοί λένε πως κάποιος δεν μπορεί να εθιστεί στο πορνό εύκολα αλλά το ίντερνετ λέει πως μπορεί.

 

 
 

Υπάρχει επίσης μια σειρά εργαλείων και πλατφορμών που υποστηρίζουν ότι βοηθούν τους συνήθως αυτοδιαγνωσμένους «εθισμένους» να καταπολεμήσουν το πορνογραφικό τους πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένου του Remojo, μιας εφαρμογής που υποτίθεται ότι βοηθά τους άνδρες να σταματήσουν την πορνογραφία.

Γενικά ως άνθρωποι που απολαμβάνουμε το σεξ και το υποστηρίζουμε είμαστε λίγο καχύποπτοι για οποιαδήποτε κινήματα, πρωτοβουλίες, πλατφόρμες ή νοοτροπίες κατά της πορνογραφίας ή του αυνανισμού. Το να λες πως το πορνό μπορεί να γίνει εθιστικό αν βλέπεται με υπερβολή, σίγουρα στέκει, αλλά δεν μπορείς να γενικεύεις για όλους. Καλό είναι να μην υπάρχει δαιμονοποίηση.

 

 

Μήπως κάποιες απόψεις είναι λίγο υπερβολικές;

Τέτοια κινήματα υπερβολής μπορεί να βρει κανείς μέσα στο διαδίκτυο, όπως η ετήσια πρόκληση No Nut November, έχουν συχνά τις ρίζες τους σε σεξουαλικά αρνητικές, απαρχαιωμένες και συχνά μισογυνιστικές ιδεολογίες και μερικές φορές έχουν δεσμούς με πιο απροκάλυπτα κίνητρα και παράξενες ή ύποπτες κοινότητες.

Αυτά τα υπόγεια ρεύματα μπορεί να είναι δύσκολο να τα εντοπίσει ο μέσος άνθρωπος, ωστόσο, επειδή οι σταυροφορίες κατά της πορνογραφίας συχνά καλύπτονται με τη γλώσσα της υγείας, της ευεξίας ή της ηθικής, πρέπει να σκεπτόμενοι άντρες να είμαστε αρκετά alert για τέτοιου είδους περίεργες δηλώσεις.

 

 
 

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι το πορνό πρέπει απαραίτητα να αποτελεί μέρος μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής. Το να μην ασχολείσαι με το πορνό (ή να επιλέξεις να το αποφύγεις) δεν σημαίνει ότι είσαι σεξουαλικά ψυχρός ή αδιάφορος.

Ακριβώς όπως δεν υπάρχει τίποτα απαραίτητα κακό με το πορνό, δεν υπάρχει επίσης τίποτα εξ αρχής λάθος με το να σταματήσετε το πορνό εάν το θέλετε. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να εγκαταλείψουν κάποια πράγματα και συνήθειες όλη την ώρα για να γίνουν πιο ευτυχισμένοι ή υγιείς - αυτό είναι το όλο νόημα της ελεύθερης βούλησης.

Αλλά με κάτι τόσο κοινωνικά ενεργό όπως η κατανάλωση πορνό από τον άνδρα (και από τη γυναίκα αντίστοιχα), αξίζει να είμαστε προσεχτικοί για να είμαστε και σίγουροι ότι η απόφαση είναι προσωπική και όχι επηρεασμένη από ντροπή ή κοινωνικά ήθη.

Εάν πιστεύετε ότι ο περιορισμός ή η άρνηση του πορνό θα βελτίωνε την ποιότητα της ζωής σας, αυτό είναι καθαρά δικό σας θέμα. Δεν μπορούμε να σας πούμε τι να κάνετε, και αυτό είναι το ωραίο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved