Τελικά ποιος πληγώνεται περισσότερο σε έναν χωρισμό;

Ένας χωρισμός δεν κάθεται καλά σε κανέναν, αλλά υπάρχει πάντα κάποιος που υποφέρει περισσότερο.

Μία σχέση δεν είναι ποτέ εύκολη κι όταν έρθει ο χωρισμός κανείς από τους δύο δεν αισθάνεται καλά. Σίγουρα μπορεί ό ένας να μην θέλει άλλο να είναι στη σχέση αλλά από την άλλη αυτό δεν σημαίνει πως δεν πληγώνεται.

 

 

Το ζευγάρι τελικά χωρίζει και αυτός ο χωρισμός βρίσκει τον άντρα να βγαίνει ανέμελος να ξεχάσει και να… ξεσκάσει και τη γυναίκα να κλαίει με μαύρο δάκρυ αγκαλιά με τα χαρτομάντηλα και ένα κουτί σοκολατάκια.

Εντάξει όλα αυτά είναι κάπως φρικτά κλισέ αλλά σίγουρα έχουν μία βάση από την πραγματικότητα που ζούμε κάθε μέρα.

 

 
 

Αντίστοιχα σκηνικά βγαλμένα από ταινίες μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της μυθοπλασίας καθώς νέα ερευνητικά ευρήματα δημοσιευμένα στο Journal of Social and Personal Relationships αναδεικνύουν μια άλλη πραγματικότητα, αυτή στην οποία τελικά οι άντρες είναι εκείνοι που βιώνουν μεγαλύτερο συναισθηματικό πόνο μετά από ένα χωρισμό σε σύγκριση με τις γυναίκες.

 

 
 

Τελικά όμως ποιο φύλο πληγώνεται πιο πολύ; Ο άντρας ή η γυναίκα; Αυτό είναι μία απορία που μας βασανίζει καιρό τώρα και θα θέλαμε πολύ να τη λύσουμε. Η επιστήμη ήρθε και μας έδωσε τα φώτα της με την έρευνα που θα διαβάσετε πιο κάτω.

Eικόνες θλιμμένων γυναικών που μετά από ένα χωρισμό πέφτουν στα... πατώματα έχουν πλέον εντυπωθεί στη μνήμη μας αλλά ξέρουμε πως είναι κλισέ και κάπως βαρετές, σε αντίθεση με τους πιο «χαλαρούς» άντρες, το οποίο κι αυτό είναι άλλο ένα κλισέ. Νέα ερευνητικά ευρήματα όμως, έρχονται να αντιστρέψουν αυτές τις στερεοτυπικές αντιλήψεις σχετικά με το φύλο και τα συναισθήματα.

Δες εδώ τι έδειξε η έρευνα αυτή:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved