Assosiated Press Έρευνα: Γιατί μας αρέσουν τελικά τόσο οι γυναίκες με καμπύλες;

Κι όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση που λατρεύουμε το «σχήμα».

Ζούμε σε μία εποχή όπου κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με το σώμα του, πράγμα το οποίο είναι ιδιαίτερα καταθλιπτικό.

Ποιο είναι το ιδανικό γυναικείο σώμα; Την απάντηση αναζήτησαν Βρετανοί ερευνητές, μελετώντας τις προτιμήσεις μίας ομάδας χωρικών σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή της Νικαράγουα, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την τηλεόραση και την επίδραση που έχει στις επιλογές τους.

 

 

Από το extra small στο extra large, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες καταλήγουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, προκειμένου να αποκτήσουν το -κατά φαντασίαν- ιδανικό σώμα.

 

 
 

Τα ευρήματα έδειξαν πως η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων με ηθοποιούς και μοντέλα, κάνει τους τηλεθεατές να προτιμούν τις πιο αδύνατες γυναίκες, σε αντίθεση με όσους έχουν μηδενική σχεδόν πρόσβαση σε τηλεοπτικούς δέκτες.

Το τέλειο σώμα όμως είναι ένας μύθος. Δεν υπάρχει! Το σημαντικό είναι εμείς να αισθανόμαστε άνετα, να είμαστε υγιείς και να εκτιμάμε αυτά που έχουμε.

 

 
 

Πάμε να δούμε λοιπόν γιατί προτιμάμε τα πιο «γεμάτα» κορμιά από τα κοκκαλιάρικα που βλέπουμε στις πασαρέλες και τα περιοδικά μόδας.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι ερευνητές μελέτησαν τις απαντήσεις 299 ανθρώπων – εκ των οποίων 150 γυναίκες – από επτά διαφορετικές φυλές στην απομακρυσμένη περιοχή Pearl Lagoon της Νικαράγουας.

Δες εδώ τι ακριβώς έδειξε αυτή η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved