Κοινωνικό πείραμα: Εσύ θα ρίσκαρες την ασφάλειά σου για μία νύχτα με την τέλεια γυναίκα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θυμάμαι ακόμη εκείνη την Πρωτοχρονιά στο σπίτι του Χρήστου και ένας από αυτούς, είναι η Μαρία. 

Στεκόμουν στην κουζίνα του Χρήστου πίνοντας το ποτό μου και περιγράφοντας στην παρέα την ακραία κίνηση είχα συναντήσει στην Κηφισίας, όταν ο φίλος μου άνοιξε την πόρτα και εμφανίστηκε στο κατώφλι του η Μαρία. Ο χρόνος σταμάτησε και εγώ έχασα τη φωνή μου, αφήνοντας τα μάτια μου να περιπλανηθούν από τα μαλλιά στα χέρια της και από εκεί στους αστραγάλους της. Η γυναίκα των ονείρων μου, η τέλεια γυναίκα, στεκόταν μπροστά μου.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αποφάσισα πως μέχρι τα ξημερώματα, θα είχα προσθέσει τον αριθμό της Μαρίας στη λίστα των επαφών μου. Αυτό που δεν περίμενα, βέβαια, ήταν πως στις πέντε το πρωί, η Μαρία θα βρισκόταν στο κρεβάτι μου, ενώ εγώ θα ανοιγόκλεινα αγωνιωδώς ντουλάπια και συρτάρια, ψάχνοντας προφυλακτικό. Η νέα χρονιά δεν ξεκινούσε με τις καλύτερες προδιαγραφές. Αντιθέτως, γινόταν χειρότερη καθώς τα λεπτά κυλούσαν, αφού όταν επέστρεψα στην κρεβατοκάμαρα και μοιράστηκα με τη Μαρία τα… κακά μαντάτα, εκείνη με τράβηξε κοντά της με νάζι, δείχνοντάς μου ότι ήταν πρόθυμη να προχωρήσουμε.

Ξάπλωσα πλάι της, ενώ χιλιάδες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου. Όταν της είπα, λοιπόν, ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω χωρίς προφυλακτικό, η Μαρία σηκώθηκε, ντύθηκε και φόρεσε τα παπούτσια της. Εγώ δεν είπα λέξη όμως, το ότι δεν έκανα κάτι μαζί της, ήταν τελικά η πιο έξυπνη κίνηση, αφού όπως εύστοχα αναφέρει και το DUO στο βίντεο με το κοινωνικό πείραμα που έκανε πρόσφατα, «ο σεβασμός ξεκινά από τον αυτοσεβασμό» και ακόμα και ο πιο μεγάλος πειρασμός, είναι λιγότερο σημαντικός από την ασφάλειά σου.

 

Picture2

 

Μήπως έχεις κάνει και εσύ «match» στο Tinder με την Elena 24;

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει το βίντεο από το κοινωνικό πείραμα του DUO, το οποίο πραγματοποιήθηκε -πού αλλού;- στη «νούμερο ένα» dating εφαρμογή με «πρωταγωνιστές» τους χρήστες Nicolas και Elena, να ξέρεις πως είναι η πιο αποστομωτική και έξυπνη απάντηση σε όλους εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο, λένε «όχι» στο προφυλακτικό.

Αν διατηρείς, πάντως, λογαριασμό στο Tinder είναι πολύ πιθανό να έχεις κάνει swipe right στη φωτογραφία της Έλενας, η οποία είναι 24 χρονών, αγαπάει τα ζώα, κάνει surf και «κυνηγάει» την περιπέτεια. Ωστόσο, αν έχετε κάνει «match» μην βιάζεσαι να της στείλεις προσωπικό μήνυμα, καθώς πίσω από την καστανή καλλονή με το καλλίγραμμο σώμα «κρύβεται» η γνωστή εταιρεία προφυλακτικών DUO. Όλα ξεκίνησαν με δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό της DUO στο Instagram, όπου η αγαπημένη μας μάρκα προφυλακτικών ρωτούσε τους ακολούθους της, πώς φαντάζονταν την τέλεια γυναίκα και τον τέλειο άντρα. Με βάση τις απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν στα σχόλια, η εταιρεία δημιούργησε δύο fake προφίλ στο Tinder, από τα οποία άρχισε να φλερτάρει τους αληθινούς χρήστες της εφαρμογής.

 

Picture3

 

Έτσι, όταν η ατμόσφαιρα και η συζήτηση το επέτρεπαν, ο Nicolas και η Elena ανέφεραν στα «ταίρια» τους πως δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό, ρωτώντας τους αν τους ενοχλεί αυτό και αν είναι «ΟΚ». Τι απάντησαν οι χρήστες; Αρκεί να πατήσεις «play» στο βίντεο που ακολουθεί, για να μάθεις τις αντιδράσεις τους!

 

 

 

Όταν ο σεβασμός για τους άλλους ξεκινά πρώτα από τον αυτοσεβασμό μας

Είμαι σίγουρος πως ακόμη και αν σε προβληματίζει η αντίδραση εκείνων που απάντησαν θετικά στις ερωτήσεις του Nicolas και της Elena, δεν «πέφτεις» από τα σύννεφα. Καλώς ή κακώς, όλοι έχουμε στον περίγυρό μας -ή ακόμη χειρότερα, στο βιογραφικό των σχέσεών μας- ένα ή δύο άτομα που… καμαρώνουν πως λένε συστηματικά «όχι» στο προφυλακτικό. Ευτυχώς, όπως αποδείχθηκε και από το κοινωνικό πείραμα όμως, τα άτομα που δεν θα ενέδιδαν στην πρόκληση του τέλειου άντρα ή της τέλειας γυναίκας, αν δεν περιλάμβανε τη χρήση προφυλακτικού, είναι περισσότερα.

 

Picture4

 

Για να επιβραβεύσει αυτά τα άτομα, λοιπόν, η εταιρεία προφυλακτικών DUO τους χάρισε δωρεάν προφυλακτικά. Διότι όσοι επιμένουν στη χρήση προφυλακτικού, γνωρίζουν καλά πως η ασφάλειά τους είναι σημαντικότερη από τον μεγαλύτερο πειρασμό. Και η αλήθεια είναι πως η αντίδραση της Μαρίας εκείνο το βράδυ, το γεγονός δηλαδή ότι ήταν διατεθειμένη να συνεχίσουμε, με έκανε να σκεφτώ διπλά το επόμενο πρωί, αν θέλω όντως να επικοινωνήσω ξανά μαζί της.

 

Picture5

 

Με λίγα λόγια, λοιπόν, ακόμη και αν η Μαρία ήταν η ομορφότερη γυναίκα που είχα συναντήσει, πίστευα και πιστεύω πως η χρήση προφυλακτικού είναι μία κίνηση σεβασμού και ότι ο σεβασμός, ξεκινά πρώτα από τον αυτοσεβασμό που «τρέφουμε» για εμάς τους ίδιους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω πίσω τον χρόνο, δεν θα άλλαζα τίποτα από εκείνο το βράδυ!

#DUOGreece #DUO

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved