Πώς θα καταλάβεις αν η σχέση σου περνάει κρίση;

Μερικές συμβουλές για το άγχος που μας πιάνει στη σχέση.

Φυσικά και οι σχέσεις δεν είναι καθόλου εύκολες. Πάντα οι σχέσεις θα περάσουν μία κρίση αρκεί να την αναγνωρίσουμε και να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως το άγχος μπορεί να προκύψει από αμέτρητα πράγματα, άλλα πολύ σοβαρά και άλλα όχι και τόσο, και όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Και, προφανώς, το κοινό τους αποτέλεσμα – το στρες – είναι σημαντικό πρόβλημα.

 

 

Ίσως ο πιο συχνός παράγοντας είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον της σχέσης. Οι σχέσεις είναι δύσκολες και απαιτητικές. Στην αρχή μπορεί όλα να μοιάζουν μέλι γάλα αλλά μετά στην πορτεία εμφανίζονται τα προβλήματα.

Να θυμάσαι, είναι δική σου ευθύνη να το αντιμετωπίσεις, έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι η σχέση σου, δεν οικοδομείται πάνω σε  αρνητικά συναισθήματα, όπως για παράδειγμα είναι ο φόβος.

 

 
 

Πώς θα καταλάβεις ότι αγχώνεσαι περισσότερο από το φυσιολογικό και ότι δεν αφήνεις τον εαυτό σου να χαρεί γι' αυτό που σου συμβαίνει; Τα ακόλουθα πέντε σημάδια είναι τα πιο συνηθισμένα.

Αυτό μπορεί να προκληθεί από συχνούς τσακωμούς, από τραύματα που έχουν παραμείνει από παλιότερες σχέσεις, ή από την απομάκρυνση των συντρόφων. Όποιος και να είναι ο λόγος, αν η πίστη στην δύναμη της σχέσης κλονιστεί, αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή άγχους.

 

 
 

Οι συχνοί καυγάδες είναι πρόβλημα, αλλά ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι εκείνο το συνεχές αίσθημα πως ο επόμενος τσακωμός θα ξεσπάσει από λεπτό σε λεπτό. Αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει τεράστιο στρες και να αποσυντονίσει εντελώς την προσοχή ενός ατόμου.

Εάν υποφέρεις κι εσύ από το άγχος της σχέσης, είναι σημαντικό να το αναγνωρίσεις. Αν δεν το κάνεις δεν θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις, θέτοντας την σχέση σου σε κίνδυνο.

Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις αν η σχέση σου περνάει κρίση:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved