Πώς να μετατρέψεις τον χωρισμό σου σε κάτι εποικοδομητικό

Κι όμως το ότι χώρισες δεν είναι μόνο κακό.

Οι έντονες συναισθηματικές μεταπτώσεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις είναι καταστάσεις φυσιολογικές όταν βιώνουμε την εμπειρία του χωρισμού ή ενός διαζυγίου, ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία η απόφαση του χωρισμού είναι επιλογή του άλλου ατόμου και όχι η δική μας.

Από την άλλη το να χωρίσεις δεν είναι πάντα απαραίτητα κακό. Μπορείς να μετατρέψεις τον χωρισμό σε κάτι καλό για σένα και τη ζωή σου στο μέλλον.

 

 

Ο θυμός, οι ενοχές, η ματαίωση και η απόρριψη, η λύτρωση και η θλίψη, ο φόβος και η σύγχυση, είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που παρουσιάζονται με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση στον άνθρωπο που πενθεί το τέλος μίας σχέσης.

 

 
 

Παρ' όλα αυτά, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει ένα θετικό στοιχείο που όσο κι αν δυσκολεύεσαι να δεις τώρα, υπάρχει και σε περιμένει να το ανακαλύψεις: Η νέα, ολοκληρωτική σου ανεξαρτησία και η ικανότητα να αναθεωρήσεις το ποιος είσαι και τι θέλεις.

 

 
 

Εμείς μαζέψαμε εδώ μερικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να σκεφτείς πως ένα χωρισμός μπορεί να είναι κάτι καλό για σένα και τη ζωή σου.

Δες εδώ γιατί ένας χωρισμός δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved