Έρευνα: Τι είναι το microcheating και πώς επηρεάζει τη σχέση μας;

Μπορεί να είναι κάτι αμελητέο αλλά την ίδια στιγμή επηρεάζει αρκετά.

Το σεξ και οι σχέσεις δεν είναι κάτι εύκολο. Μπορεί για ένα ζευγάρι να χρειαστούν χρόνια ολόκληρα για να μπορέσει να έχει μία σωστή σχέση στο κρεβάτι και όχι μόνο. Με την τεχνολογία και τα social media πλέον η απιστία έχει πάει σε άλλα επίπεδα που ακόμη δεν έχουν αναλυθεί πλήρως.

 

 

Οι εν λόγω μικρές πράξεις απιστίας αφορούν κάθε μορφή διαδικτυακού φλερτ και ψέματος, με ενδεικτικά παραδείγματα την αποστολή μηνυμάτων σε κάποιον άλλο χωρίς να το γνωρίζει το ταίρι μας, την αποθήκευση του αριθμού κάποιου με ψευδή στοιχεία για να μη γίνει αντιληπτό από τον σύντροφό μας, αλλά και την απόκρυψη ότι είμαστε δεσμευμένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 
 

Το φλερτ εκτός της συντροφικής σχέσης και η απιστία απασχολούν συχνά τα ζευγάρια. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, όμως, τέτοια φαινόμενα αυξάνονται και, κακά τα ψέματα, διευκολύνονται όταν κρυβόμαστε πίσω από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού μας. Στις ημέρες μας η χρήση του Ιντερνετ έχει οδηγήσει στη χρήση νέων όρων που περιγράφουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη διαδικτυακή συμπεριφορά. Ένας από αυτούς είναι και το micro-cheating ή αλλιώς μικροαπιστία.

 

 
 

Η μικροαπιστία μπορεί να βρεθεί φυσικά στο Facebook αλλά και σε όλα τα μέσα διαδικτύωσης. Δεν είναι κάτι καινούριο αλλά σίγουρα δεν έχει ακόμη αναλυθεί σε βάθος από τους επιστήμονες.

Η συγκεκριμένη λέξη ουσιαστικά αναφέρεται σε μια σειρά φαινομενικά μικρών πράξεων που υποδηλώνουν ότι ένα πρόσωπο είναι συναισθηματικά ή και σωματικά επικεντρωμένο σε κάποιο άλλο άτομο εκτός του συντρόφου του.

Δες εδώ για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι το microcheating:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved