Έρευνα: Τι είναι αυτό που σε τραβάει ερωτικά πάνω της;

Η επιστήμη τελικά έχει όλες τις απαντήσεις.

Μια νέα ανάλυση υποδεικνύει ότι άνδρες και γυναίκες έχουν περίπου παρόμοιες προτεραιότητες στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις όσον αφορά στους ανθρώπους που τους ελκύουν, αλλά διαφοροποιούνται αρκετά στον βαθμό των προτιμήσεών τους για ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Τι είναι λοιπόν αυτό που σε τραβάει στο ταίρι σου τελικά;

Επίσης, οι προτιμήσεις φαίνεται να αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία, σύμφωνα με τα ευρήματα της ανάλυσης που δημοσιεύθηκαν από τον Stephen Whyte του Πολυτεχνείου του Queensland στο PLOS ONE. Οι επιστήμονες πάντα είναι πολύ κοντά σε πολλές απαντήσεις που μας βασανίζουν.

 

 

Τα χαρακτηριστικά που μας αρέσουν πάνω στον άλλο συμπτύσσονται σε τρεις κατηγορίες: αισθητική (ηλικία, ελκυστικότητα και σωματική δομή), πηγές (ευφυΐα, μόρφωση και εισόδημα) και προσωπικότητα (αξιοπιστία, δεκτικότητα και συναισθηματική σύνδεση).

 

 
 

Οι προτιμήσεις στη σεξουαλική έλξη οδηγούν τους ανθρώπους να παίρνουν αποφάσεις σχετικά με το σεξ, τις σχέσεις και την αναπαραγωγή, οι οποίες τελικά επηρεάζουν άλλες πτυχές της κοινωνίας, όπως οι ρόλοι και η ισότητα των φύλων, τα ποσοστά γονιμότητας και πολλά ακόμη.

 

 
 

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς διαφοροποιούνται οι προτιμήσεις για ορισμένα χαρακτηριστικά μεταξύ ανδρών και γυναικών στα διάφορα στάδια της ζωής.

Για να «φωτίσουν» κάπως το ζήτημα της σεξουαλικής έλξης, ο Δρ. Whyte και οι συνεργάτες του μελέτησαν 7.325 Αυστραλούς χρήστες site γνωριμιών, ηλικίας 18-65 ετών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν σε μία κλίμακα 0-100 τη σημασία εννέα χαρακτηριστικών του πιθανού συντρόφου τους.

Δες εδώ τι ακριβώς έδειξε η έρευνα αυτή:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved