Έρευνα: Ως πού μπορεί να φτάσει κανείς για να κάνει έρωτα;

Τα ερωτικά θέματα έχουν κι αυτά τα όρια τους και η επιστήμη τα αναλύει διεξοδικά.

Το σεξ και οι σχέσεις έχουν πάντα κάποια όρια και καλό είναι κι εμείς οι ίδιοι να βάζουμε τα δικά μας όταν πρέπει κι έρθει εκείνη η άβολη στιγμή. Από την άλλη όμως η επιστήμη πλέον έχει εξερευνήσει τόσο πολύ το θέμα σεξ που μπορεί να μας πει με ακρίβεια ποια είναι τα ερωτικά όρια του κάθε ανθρώπου.

 

 

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, υποστηρίζεται ότι όταν αναδύεται η πιθανότητα για σεξ, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους και να παρουσιάσουν τον εαυτό τους παραπλανητικά, προσαρμόζοντας τις απόψεις τους, ωραιοποιώντας τις καταστάσεις και, πολλές φορές, λέγοντας ψέματα.

 

 
 

Αυτό είναι ένα γεγονός που το έχουμε κι εμείς παρατηρήσει στους εαυτούς μας αλλά που την ίδια στιγμή προσπαθούμε να το διορθώσουμε.

Μέχρι ποιου σημείου είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε όταν ξυπνάει το σεξουαλικό μας ένστικτο και επιδιώκουμε να φανούμε ελκυστικοί στο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει; Οι επιστήμονες το μελέτησαν και αυτό.

 

 
 

Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές ψυχολογίες Gurit Birnbaum, από το Διεπιστημονικό Κέντρο Herzliya του Ισραήλ και Harry Reis, από το Πανεπιστήμιο του Rochester διατύπωσαν τη θεωρία ότι οι σεξουαλικές σκέψεις – ή κατά τους ακριβείς όρους των ερευνητών, η ενεργοποίηση του σεξουαλικού συστήματος του ατόμου – μπορεί να αυξήσει τις προσπάθειες ενός ανθρώπου να διαχειριστεί την πρώτη εντύπωση που δημιουργεί σε έναν άλλο, παραπλανώντας τον με αναληθή στοιχεία για τον εαυτό του.

Για να δούμε όμως ακριβώς τι έδειξε αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με τα σεξουαλικά μας όρια.

πηγή

Δες εδώ τι έδειξε η έρευνα πιο αναλυτικά:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved