Έρευνα: Ποιοι άντρες πληγώνονται περισσότερο από μία άπιστη σχέση;

Μερικούς από εμάς μας πειράζει λίγο περισσότερο.

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι κάτι που οι άνθρωποι παλεύουν γι’ αυτό χρόνια αλλά ακόμη δεν έχουν βγάλει άκρη ακριβώς. Όσο ζεις μαθαίνεις που λέμε κι έτσι και στην απιστία αν δεν την πάθεις δεν μπορείς να ξέρεις πως είναι. Σίγουρα από την εμπειρία μας κάποιους ανθρώπους του επηρεάζει περισσότερο από άλλους.

 

 

Μια νέα διεθνής μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Human Behaviour υποστηρίζει ότι οι μπαμπάδες που επενδύουν χρόνο και χρήμα στα παιδιά τους είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν εντονότερα τη ζήλια τους όταν η σύντροφός τους τούς απατήσει, σε σύγκριση με εκείνους που δεν ασχολούνται τόσο ενεργά με την ανατροφή του παιδιού.

 

 
 

Κι αυτό ακούγεται απόλυτα λογικό έτσι δεν είναι; Όταν έχεις επενδύσει σε κάτι κι αυτό δεν λειτουργεί όπως θα το ήθελες τότε σε πειράζει ακόμη πιο πολύ. Οι επιστήμονες το έδειξαν αυτό με στατιστικές και νούμερα. Με λίγα λόγια ισχύει πως όταν έχεις οικογένεια η απιστία πονάει πιο πολύ. 

 

 
 

Όπως αναφέρει ο Geoff Kushnick, ανθρωπολόγος στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ANU) που συμμετείχε στην έρευνα, ενώ οι προηγούμενες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, η μελέτη αυτή διερεύνησε τις πολιτιστικές διαφορές, στις οποίες περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών.

Δες εδώ τι άλλο έδειξε η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved