Τι συμβαίνει όταν γίνεσαι ζευγάρι με την κολλητή σου;

Γιατί ως γνωστόν συμβαίνει πολύ συχνά…

Το σεξ και οι σχέσεις είναι πολύ παράξενες και μπορούν να γίνουν πολύ μπερδεμένες. Δεν είναι κάτι μη συνηθισμένο κάποιος να τα φτιάξει με την κολλητή του ή με την φίλη του. Να γίνουν κανονικό ζευγάρι.

 

 

Η μετάβαση από το φιλικό πλαίσιο μιας σχέσης στο ερωτικό μπορεί να φαίνεται σε πολλούς αδύνατη - Μπορεί όλοι να αναζητάμε τον «κεραυνοβόλο έρωτα», τελικά, όμως, η ευτυχία μπορεί να κρύβεται σε έναν κοντινό άνθρωπο που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές.

 

 
 

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι μια ερωτική σχέση ξεκινά από το πάθος της πρώτης γνωριμίας, νέα μελέτη δείχνει ότι τα 2/3 των ερωτικών σχέσεων αρχίζουν έπειτα από μακροχρόνιες φιλίες. Περίεργο ε; Κι όμως το λέει η επιστήμη και οι στατιστικές, όχι εμείς. Εμείς απλά το ζούμε. Το συναντάμε πολύ συχνά στην καθημερινή μας ζωή. Μπορεί μάλιστα να το έχουμε πάθει κι εμείς οι ίδιοι.

Παρόλο που πρόκειται για φαινόμενο που συμβαίνει συχνά, το μονοπάτι που διασχίζει τη διαδρομή από τη φιλία στην ερωτική σχέση έχει παραγνωριστεί έντονα από την επιστήμη, σύμφωνα με τη Δρ. Danu Stinson, επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Victoria του Καναδά.

 

 
 

Ναι η αλήθεια είναι πως το φαινόμενο αυτό δεν είχε μελετηθεί μέχρι πρότινος από τους επιστήμονες. Τώρα όμως, μετά από αυτή την έρευνα, έρχονται στο φως πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που πρέπει να ξέρουμε.

Η Δρ. Stinson μελετά τις αρχές των σχέσεων εδώ και 20 χρόνια και έχει παρατηρήσει ότι πολλοί από τους κατά καιρούς συμμετέχοντες ανέφεραν ότι είχαν αναπτύξει ερωτικό δεσμό με φίλους που ήξεραν για αρκετό διάστημα. Πραγματοποίησε, λοιπόν, μια εργασία για να το διερευνήσει περαιτέρω. «Είναι πολύ λίγες οι μελέτες που εξετάζουν την αρχή αυτών των σχέσεων με φίλους, παρά τις παρατηρήσεις μας ότι είναι μακράν ο πιο συχνός τρόπος έναρξης μιας σχέσης», σημειώνει η ειδικός.

Δες τι έδειξε αναλυτικά αυτή έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved