Έρευνα: Ποιοι άντρες απολαμβάνουν περισσότερο τον έρωτα;

Κι όμως οι επιστήμονες δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Το σεξ είναι κάτι περίπλοκο μέσα στις ζωές μας κι αυτό το κάνει να θέλουν οι επιστήμονες να το μελετάνε διαρκώς. Παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας κι αυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ μεγάλο.

Πώς βλέπουμε όμως εμείς οι ίδιοι το σώμα μας και τι ρόλο παίζει αυτό στο πως κάνουμε σεξ με το ταίρι μας;

 

 

Στις θετικές πτυχές της εικόνας του σώματος και στο πώς αυτή επιδρά στην ευχαρίστηση που νιώθουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας στενής προσωπικής επαφής, στην οποία περιλαμβάνεται βέβαια και το σεξ, επικεντρώνεται σε νέα της μελέτη η διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής για την Εικόνα του Σώματος του Πανεπιστημίου του Missouri, Virginia Ramseyer Winter.

 

 
 

Η μελέτη αυτή έδειξε πολλά ενδιαφέρον πράγματα, ευρήματα που σίγουρα μας αφορούν όλους με το ένα ή τον άλλο τρόπο.

 Όταν οι ερευνητές μιλούν για τη σεξουαλική υγεία και λειτουργία, σχεδόν πάντα αναφέρονται στις αρνητικές πτυχές αυτών. Η μελέτη αυτή στοχεύει στην αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, ενώ ταυτόχρονα μιλά και για την ευχαρίστηση.

 

 
 

Οι αρνητικές πτυχές της μελέτης όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσες γιατί έτσι μας βοηθάνε να δούμε πιο καθαρά το πρόβλημα

Πρόκειται για κάτι σημαντικό, καθώς δεν θέλουμε απλώς να μειώσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά να βελτιώσουμε και τα θετικά. Για τους ανθρώπους έχει σημασία, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την προσωπική τους κατάσταση, να αισθάνονται θετικά κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών τους επαφών προκειμένου να μειώσουν το άγχος σχετικά με τον εαυτό τους και να βελτιώσουν την ψυχική τους κατάσταση», τονίζει σε σχετικό με την εργασία της σχόλιο η ειδικός.

Δες εδώ για να διαβάσεις τι έδειξε η σημαντική αυτή έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved