Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να τσεκάρεις τον προστάτη σου;

Δεν είναι χάσιμο χρόνου, είναι η ζωή σου.

Πολλοί άνδρες δε γνωρίζουν που βρίσκεται ο προστάτης αδένας, ούτε ποια είναι η λειτουργία του. Ακόμα περισσότεροι πιστεύουν πως τα προβλήματά του θα τους απασχολήσουν αργά στη ζωή τους, μετά τα 60-70 έτη.

 

 

Οι επιστήμονες μιας νέας έρευνας μελετούν το ενδεχόμενο όφελος από την επιμήκυνση του διαστήματος ανάμεσα στα τεστ PSA για τον έλεγχο του προστάτη. Τελικά κάθε πότε πρέπει να γίνεται αυτή η εξέταση;

 

 

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που υπάρχει μόνο στους άνδρες, με σχήμα και μέγεθος κάστανου. Πήρε το όνομά του από τον Ηρόφιλο, έναν Έλληνα γιατρό της Αλεξάνδρειας του 3ου π.X. αιώνα, επειδή «προΐσταται», βρίσκεται δηλαδή μπροστά από την ουροδόχο κύστη, περιβάλλοντας την αρχική μοίρα της ουρήθρας.

 

 
 

Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JNCI αναδεικνύει σημαντικά οφέλη για τους άνδρες από την επιμήκυνση του χρόνου ανάμεσα στις εξετάσεις για καρκίνο του προστάτη.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου στους άνδρες, καθώς επηρεάζει έναν στους επτά κάποια στιγμή της ζωής του. Το αιματολογικό τεστ για την ανίχνευση του προστατικού αντιγόνου (PSA) χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για τον έλεγχο των ανδρών για καρκίνο του προστάτη, επειδή τα επίπεδα του PSA στο αίμα μπορεί να είναι υψηλότερα στους άνδρες που πάσχουν από τη νόσο.

Δες εδώ για να μάθεις πότε πρέπει να κάνεις εξέταση:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved