Έρευνα: Τι κερδίζουμε και τι χάνουμε όταν το παίζουμε δύσκολοι;

Αν θέλεις να το παίζεις «ιστορία» τότε πρέπει να πληρώσεις το τίμημα, σύμφωνα με την επιστήμη.

Το σεξ είναι κάτι παράξενο και δύσκολο. Μπορεί να φαίνεται πολύ απλό αλλά φυσικά δεν είναι. Οι σχέσεις επίσης δεν είναι εύκολες κι ας λένε πως το να βρεις μία γυναίκα είναι ότι πιο φυσιολογικό.

Το θέμα είναι πως είμαστε μέσα μας και πως αισθανόμαστε. Αν ο εγωισμός μας ξεχειλίζει ή όχι. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στις σχέσεις και στο σεξ.

 

 

Στις ερωτικές σχέσεις και δη αυτές που δεν έχουν συμβεί ακόμα αλλά θα θέλαμε να γίνουν, η αρχή της αμοιβαίας έλξης αποτελεί το ζητούμενο που θα διώξει κάθε φόβο απόρριψης. Αρκεί να μην είσαι από εκείνους που το παίζουν δύσκολοι και θέλουν οι γυναίκες να τους κυνηγάνε.

 

 
 

Μα, αν σας το παίζει εκείνη δύσκολη, πόσο δυσοίωνο μπορεί να είναι για την εξέλιξη μιας γνωριμίας; Μπορεί να είναι στην αρχή γοητευτικό αλλά από πίσω κρύβει κάτι όχι και τόσο καλό.

Η απάντηση έρχεται από δύο ερευνητές που αποφάσισαν να διαπιστώσουν αν το κυνήγι και η αμφιβολία ή η δοκιμασμένη αρχή της αμοιβαιότητας της επιθυμίας αποτελούν το εχέγγυο θετικής έκβασης σε μια νέα γνωριμία. Τελικά να προτιμήσουμε κάποια που μας το παίζει δύσκολη ή όχι; Εσύ ξέρεις;

 

 
 

Τα ευρήματα των ερευνητών δημοσιεύτηκαν στο Journal of Social and Personal Relationships και είναι παραπάνω από ενδιαφέροντα.

Δες εδώ για να δεις τι ανακάλυψαν επί του θέματος:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved