Έρευνα: Τι θα γίνει στην σεξουαλική σου ζωή αν τραβάς όλη μέρα selfies;

Κι όμως δεν είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται τελικά…

Το σεξ είναι κάτι πολύ περίπλοκο και οι ζωές μας οδηγούνται κάθε μέρα από αυτό. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Το σεξ βρίσκεται παντού κι αυτό σημαίνει πως είναι ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας. Τι γίνεται όμως με το σεξ και την τεχνολογία; Μπορούμε να την ελέγξουμε; Πόσο κακό ή καλό τελικά κάνει η τεχνολογία στην σεξουαλική μας ζωή;

 

 

Οι selfies έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και φαίνεται να είναι επιζήμιες για τη σεξουαλική μας συμπεριφορά.

Το να βρισκόμαστε σε μια συναυλία και να περνάμε την ώρα μας φωτογραφίζοντας ή κινηματογραφώντας την έχει ως αποτέλεσμα να μη βιώνουμε με ένταση το γεγονός αυτό καθαυτό. Είναι σαν η ζωή να εκτυλίσσεται πίσω από την οθόνη, κλέβοντας την πραγματική εμπειρία.

 

 
 

Τι αντίκτυπο όμως έχει όλο αυτό στο σεξ; Πώς το να βιώνουμε συνεχώς την ναρκισσιστική μας πλευρά είναι κακό για την σεξουαλικότητα μας; Επηρεάζει λοιπόν το ότι όλη μέρα παίρνουμε φωτογραφίες τον εαυτό μας; Έχει σχέση αυτό με το σεξ; Κι όμως έχει, λένε οι επιστήμονες. Και μάλιστα μεγάλη σχέση.

 

 

Η νέα τάση είναι να περνούμε το χρόνο μας βγάζοντας σέλφι για να τις ποστάρουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως αυτό είναι το αντίστροφο της ευτυχίας. Μία ολλανδική έρευνα έδειξε ότι οι φανατικοί των selfies είχαν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Πρόκειται για τη νίκη του εικονικού επί του πραγματικού.

Δες εδώ τι έδειξε η έρευνα για τις selfies και το σεξ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved