Υπερηφανεύεσαι επειδή κάποτε «κοιμήθηκες» με την τωρινή κοπέλα ενός άλλου;

Αυτό το «έχω πάει μαζί της» όταν βλέπεις μια «πρώην» να συνοδεύεται από κάποιον άντρα έχει πολλές αναγνώσεις που συνήθως δεν σε ευνοούν.

Είσαι σε ένα μπαρ με φίλους και τα μάτια σας καρφώνονται προς κάθε πιθανή κατεύθυνση. Γυναίκες υπάρχουν πολλές, παιχνίδια με τα μάτια και body language υπαγορεύουν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για φλερτ και η παρέα έχει μπει στο συγκεκριμένο mood διαλέγοντας τους πιθανούς της «στόχους». Καθώς παραγγέλνεις τα ποτά για να σου φτιάξουν τη διάθεση, σαν να είσαι ηλεκτρονική συσκευή που επιζητεί τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, τα μάτια σας πλέον δεν είναι ψαρωμένα ή με ύφος όπως όταν πρωτομπήκατε, αλλά γυαλίζουν περισσότερο και από τα νύχια του γύπα(ετου). Ξάφνου μέσα στο πλήθος εμφανίζεται ένας γνωστός σας και το PR το οποίο επιβάλλεται σε τέτοια μέρη «ξυπνάει» (άλλωστε πώς θα δείξεις ότι είσαι κάποιος αν δεν σε ξέρει κανείς) και αρχίζετε τις χαιρετούρες και τις κουβέντες που μετά από 10 λεπτά μετρημένα είναι βέβαιο ότι θα τις έχετε σβήσει από το μυαλό σας.

 

 

Λίγα δεύτερα όμως αργότερα μία ακόμα γνωστή παρουσία, αυτή τη φορά γυναικεία, κάνει βήματα προς την μεριά σας. Οι φίλοι σου την καρφώνουν με τα μάτια τους αλλά εσύ (νομίζεις ότι) ξέρεις γιατί πλησιάζει. Έχεις παρελθόν μαζί της, έχετε περάσει κάποια στιγμή ένα βράδυ μαζί και στο βωμό του θαυμασμού από τους φίλους, ένα πέπλο αυτοπεποίθησης σε περιβάλλει καθώς νιώθεις ότι θες να τη χαιρετήσεις, δείχνοντας σε όλους ότι είναι μια «κατάκτησή» σου. Μόνο που λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο, διότι εκείνη σου λέει ένα φευγαλέο «γεια, όλα καλά;» που και να μην έλεγε τίποτα το ίδιο θα ήταν, και παίρνει αγκαλιά τον γνωστό ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι ο καβαλιέρος της.

 

 

 

Τα σχέδιά σου «ναυάγησαν» αλλά θεωρείς ότι το παιχνίδι με την αυτοπεποίθηση δεν έχει χαθεί. Μόλις φεύγει ο γνωστός και η «πρώην» αφήνεις τους άλλους να αναφερθούν σε αυτή με κολακευτικά λόγια, σκέφτεσαι πως αν ήταν σκύλοι θα τους έσταζαν τα σάλια και τότε είναι που ρίχνεις την ατάκα «έχω πάει μαζί της» -γνωρίζω ότι πολύ κομψά το λέω, αλλά μη χυδαιολογούμε, κρίμα είναι.

Για την παρέα και τον εγωισμό σου, εκείνη τη στιγμή είσαι άρχοντας. Ένας Alain Delon ανάμεσα στους θνητούς, αυθεντικός επιβήτορας και γυπαετός σπανίου είδους. Η υπερηφάνεια έχει χτυπήσει κόκκινο ωστόσο για σένα πλέον δεν μετράει ότι κάποτε «κοιμήθηκες» με μια ωραία κοπέλα, αλλά ότι το έκανες με την κοπέλα του συγκεκριμένου γνωστού, λες και είσαι καλύτερος από αυτόν.

 

 

Ωραία μέχρι εδώ; Αφού κόψουμε την καγκουρίλα και την ψευτομαγκιά, ας μιλήσουμε ανοιχτά και αντρίκια και κυρίως να παραδεχτούμε γιατί το παραπάνω σκηνικό ή κάθε παρεμφερές είναι μαγκιά μονάχα για επιφανειακούς τύπους που δυστυχώς υπάρχουν πολλοί εκεί έξω.

 

Αλήθεια εκείνη τι λέει για σένα;

Δυστυχώς ο φθόνος είναι κρυμμένος ανάμεσά μας, θέλει να είναι εκεί έξω και σαν άλλος κορονοϊός να μπαίνει ανάμεσά μας, σκορπώντας τη ζήλεια, τον δίχως λόγο ανταγωνισμό και την κακία. Στην προσπάθειά μας να ικανοποιήσουμε το εγώ μας όλοι οι άντρες έχουμε πει μια παραπάνω κουβέντα, έχουμε φανεί κακοί στα ύπουλα, σε μια κατάσταση όπως η παραπάνω, με απώτερο σκοπό να νιώσουμε «ψηλότεροι» από αυτόν που συνοδεύει το κορίτσι.

Αυτό όμως που πολλές φορές δεν λογαριάζει η καγκουρίλα που κρύβουμε μέσα μας, είναι ότι για κάθε «έχω κάνει σεξ με την κοπέλα αυτού του τύπου», δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να λέει εκείνη για σένα. Δεν λέω, μπορεί και εκείνη να λέει στις φίλες της «έχω κοιμηθεί μαζί του», όπως επίσης πολύ εύκολα μπορεί να λέει «ναι, έχω πάει μαζί του, αλλά και να μην πήγαινα το ίδιο θα ήταν». Ειδικά αν έχεις όπως λέει και η Καίτη Γαρμπή θέμα «ως προς το μέγεθος», τότε δεν θέλω να σου πω τι μπορεί να λέει.

 

 

Ο αντρικός φθόνος είναι μάστιγα

Το θέμα είναι όμως ότι εκείνη τη στιγμή αντί για Alain Delon φροντίζεις να δείξεις ότι είσαι φθονερός και το αντίθετο του ανώτερου τύπου. Άστο να περάσει, δεν χρειάζεται να κάνεις επίδειξη απλά και μόνο μειώνοντας κάποιον (και μάλιστα από πίσω από την πλάτη του) χωρίς να φταίει. Κάθε γυναίκα όπως και κάθε άντρας έχει συνευρεθεί πάνω από μια φορά με κάποιον άλλον, επομένως το να υπερηφανευτείς για κάτι τέτοιο δεν είναι για πανηγύρι.Αν ήσουν ο μόνος ίσως και να είχες δίκιο, αλλά επειδή δεν είσαι κρύψε τον «κάγκουρα» βαθιά μέσα σου και συνέχισε να πίνεις το ποτό σου.

 

 

 

Δείξε σεβασμό τόσο σε εκείνη, αλλά κυρίως στον τύπο που τη συνοδεύει, στου οποίου τη θέση παρεπιπτόντως έχεις βρεθεί στο παρελθόν έστω και προσωρινά. Και στην τελική μην κάνεις αυτό που δεν θα ήθελες να κάνουν οι άλλοι σε σένα, όταν θα είσαι μαζί με μια κοπέλα που πραγματικά θα σου αρέσει και στη σκέψη ότι κάποιος ήταν μαζί της πριν από σένα, σου δημιουργεί έναν μοναδικό πόνο-θυμό στο μυαλό και στην καρδιά.

«Ο φθόνος είναι πολύ κακός, αλλά έχει ένα καλό: λιώνει τα μάτια και την καρδιά των φθονερών» που λέει και το αρχαίο ρητό. Πρόσεχε μη λιώσει τα δικά σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved