H ξεχασμένη τέχνη του σεξ στο ύπαιθρο

Κάτσαμε τόσο πολύ μέσα στα σπίτια μας που αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το σεξ μόνο έξω από αυτά.

Τα φετίχ και οι προτιμήσεις στο σεξ που σχετίζονται με αρχέγονα ένστικτα έχουν μια ιδιαίτερη θέση ως αντικείμενο μελέτης. Τι είναι αυτό που εξιτάρει ένα ζεύγος να επιδοθεί στην πιο ιδιωτική του στιγμή, σε δημόσιο χώρο; Η αδρεναλίνη της επ αυτοφώρω σύλληψης ή η έξαψη ότι κάποιος μπορεί να βλέπει; Μήπως είναι απλά η επιστροφή στις ρίζες του ανθρώπινου είδους;

Για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έκαναν, όχι μόνο σεξ, αλλά τα πάντα εκτός σπιτιού. Δεν είναι μόνο το ότι δεν υπήρχαν σπίτια, στη μορφή που τα ξέρουμε τουλάχιστον, αλλά δεν υπήρχε ούτε και η ανάγκη της ιδιωτικότητας. Το σεξ έγινε ιδιωτική υπόθεση στα τελικά στάδια της σφυρηλάτησης του ανθρώπινου πολιτισμού και είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν ακόμα υπολείμματα μιας παλιότερης συμπεριφοράς.

 

 

Η ζωή σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο και βιομηχανοποιημένο περιβάλλον δημιουργεί πολλές φορές την ανάγκη στον άνθρωπο στο να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τη φύση. Μια εκδρομή στο βουνό, το camping σε μια παραλία, το ψάρεμα κλπ είναι μερικές μόνο μορφές της γοητείας που μας ασκεί το φυσικό περιβάλλον υπενθυμίζοντας την καταγωγή μας. Το σεξ, συνδεδεμένο κι αυτό απόλυτα με ένα από τα πιο βασικά μας ένστικτα, αυτό της αναπαραγωγής και κατ επέκταση της αυτοσυντήρησης, όταν λαμβάνει χώρα στη φύση ισχυροποιεί αυτόν τον δεσμό με τις ρίζες του ανθρώπινου είδους.

 

 

Για κάποιους άλλους το κρεβάτι και το σπίτι είναι απλά βαρετά μέρη. Ένα πρόσφατο challenge στο Tik Tok το οποίο ακούει στο όνομα “Sundress Challenge” καλεί τους χρήστες σε ερωτικές περιπτύξεις σε εξωτερικούς χώρους. Όσοι αρέσκονται να μεταφέρουν την ερωτική τους ζωή εκτός της οικογενειακής τους εστίας, θέλουν απλά να βάλουν την ηδονή που αντλούν από αυτή κάτω από ένα μεγεθυντικό φακό. Η ηδονή από αυτή την πρακτική πολλαπλασιάζεται με ποικίλους τρόπους. 

 

 

Η αίσθηση της παρανομίας είναι πολύ βασική και σχετίζεται με την ιδέα ότι η ιδιωτικότητα στο σεξ είναι μια νόρμα που έχει επιβληθεί στον άνθρωπο. Το σπάσιμο αυτού του κανόνα είναι ταυτόχρονα κόντρα στους κανόνες και ταυτόχρονα δίκαιη λόγω της επιστροφής σε μια πρότερη φυσικότητα. Η αίσθηση της δίκαιης πράξης, ακόμα κι αν με τεχνικούς όρους είναι παράνομη, ενισχύει την απόλαυση των συμμετεχόντων.

Κάποιες φορές τον μεγεθυντικό φακό της ηδονής τον κρατά κάποιος τρίτος και αυτή είναι μια παραπάνω έκκριση αδρεναλίνης που αφορά μια άλλη ομάδα ανθρώπων του υπαίθριου σεξ. Η αίσθηση ότι κάποιος τους παρακολουθεί λειτουργεί σαν ενισχυτής απόλαυσης. Είναι κάτι που ενισχύει τον ναρκισσισμό των συμμετεχόντων, η ιδέα ότι δεν παρέχουν ηδονή μόνο στον παρτενέρ τους, αλλά και σε κάποιους άλλους ως θέαμα. 

 

 

Σίγουρα η καραντίνα μας έκανε να σκεφτούμε και πάλι το σεξ εκτός σπιτιού γιατί βαρεθήκαμε να καθόμαστε κλεισμένοι σε αυτό. Όπως θέλαμε να σταματήσουμε να τρώμε σπίτι και να φάμε έξω, έτσι θέλαμε να αλλάξουμε παραστάσεις και στο σεξ. Το αστείο video με την κυρία στην Κυψέλη που κατήγγειλε τους νέους που κάνουν σεξ στις πιλοτές ήταν δείκτης αυτής της κατάστασης. Για κάποιους, κυρίως πολύ νέα ζευγάρια, το σεξ εκτός σπιτιού είναι ανάγκη, για όλους τους υπόλοιπους απλά ένα γούστο. Εμείς δεν κρίνουμε, το παν είναι να το κρατάτε ασφαλές και συναινετικό. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved