Σπάει μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων

Η δωρεάν διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων προφυλακτικών στο Ολυμπιακό Χωριό, δεν θα είναι ένα από τα highlights του Τόκιο φέτος.

Το ότι το Ολυμπιακό Χωριό είναι κάθε 4 χρόνια ένα απέραντο sex party είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πιπεράτα παρελκόμενα των Ολυμπιακών Αγώνων. Θυμόμαστε ακόμα τα ρεπορτάζ από το 2004 και το δικό μας Ολυμπιακό Χωριό με τις ερωτικές ιαχές να σκίζουν τον κατά τα άλλα ήσυχο αυγουστιάτικο αττικό ουρανό. Η διοργάνωση των Αγώνων δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να βάλει χαλινάρι στις ορέξεις των αθλητών, μάλλον το αντίθετο, τις ενθαρρύνει.

 

 

Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ίσως οι πιο στρεσαρισμένοι άνθρωποι του πλανήτη. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους, να μετατρέψουν σε μια καλή επίδοση την προπόνηση πολλών χρόνων, να κάνουν περήφανο το έθνος τους και όλα αυτά με χιλιάδες βλέμματα να τους παρακολουθούν από κοντά και δισεκατομμύρια από μακριά.

Το σεξ είναι γνωστό ότι μεταξύ άλλων προτερημάτων, είναι και αγχολυτικό. Οι αθλητές, νέα και όμορφα παιδιά κιόλας, είναι λογικό να επενδύουν σε αυτό. Από τη στιγμή που προάγεται και το ολυμπιακό ιδεώδες της ειρήνης μεταξύ των εθνών, η διοργάνωση κάνει τα πάντα για να τους διευκολύνει.

 

 

Ο θεσμός της δωρεάν παροχής προφυλακτικών ξεκίνησε το 1988 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Εκτός από ενθάρρυνση για σεξ μεταξύ των αθλητών, συνέπεσε με την κορύφωση της καμπάνιας για ενημέρωση γύρω από το AIDS. Πράγματι ήταν μια από τις καλύτερες καμπάνιες ευαισθητοποίησης μετά από μια ολόκληρη δεκαετία που ο κόσμος έκανε ότι δεν έβλεπε το AIDS.

Όμως οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι διαφορετικοί και η αιτία δεν είναι άλλη από την πανδημία. Στα πλαίσια των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε μια ρητή εντολή που απαγορεύει το σεξ στους φετινούς αγώνες. Τώρα το πως θα καταφέρουν να αστυνομέυσουν τόσους χιλιάδες αθλητές είναι μια πολύ μεγάλη απορία. Τόσο μεγάλη που και οι ίδιοι ξέρουν ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα πηδάνε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι ακόμα κι αν έχουν έναν αστυνομικό έξω από κάθε δωμάτιο. 

 

 

Γι’αυτό τον λόγο οι οργανωτικές αρχές πρόκειται να εφαρμόσουν ένα μέτρο τόσο ιδιοφυές που θα μπορούσε να το έχει σκεφτεί και κάποιος Έλληνας. Μαζί με την απαγόρευση του σεξ θα μοιράσουν και 160.000 προφυλακτικά στους αθλητές. Αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με τα 460.000 χιλιάδες που μοίρασαν στους Αγώνες του Ρίο το 2016, περιμένουν μια κάποια εγκράτεια. Αν δεν μοίραζαν καθόλου προφυλακτικά το μήνυμα που θα έστελναν θα ήταν τελείως λάθος και σίγουρα προς την αντίθετη κατεύθυνση της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η πανδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει, η ανάγκη για σεξ με προστασία, όχι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved