Έρευνα: Εσύ πού εστιάζεις όταν διαλέγεις σύντροφο; Πρόσωπο ή σώμα;

Τι σκάει στο μάτι πρώτα όταν έρχεται εκείνη η μαγική ώρα;

Δεν ξέρω αν υπάρχει τελικά αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά, σίγουρα όμως όλοι οι άνθρωποι κάπου κολλάνε την πρώτη φορά που βλέπουν τον σύντροφο τους. Ξέρουν καλά πως αυτή που έχουν απέναντι τους θα είναι σίγουρα και η μελλοντική τους σχέση. Τι κοιτάνε όμως την πρώτη φορά; Το σώμα ή το πρόσωπο;

 

 

Όλοι θα θέλαμε έναν ελκυστικό σύντροφο. Δυστυχώς όμως, πολύ λίγοι από εμάς είναι επαρκώς εκθαμβωτικοί για να γοητεύσουν ένα  μοντέλο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστούμε. Επιλέγουμε ένα σύντροφο ο οποίος έχει ορισμένα, αλλά ίσως όχι όλα τα χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να έχει.

Πώς όμως επιλέγουμε ένα χαρακτηριστικό έναντι κάποιου άλλου; Μήπως οι άνθρωποι αξιολογούν διαφορετικά πράγματα κάτω από διαφορετικές περιστάσεις;

 

 

Η Carin Perilloux από το Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο του Τέξας και ο Jaime Cloud, από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Όρεγκον, διενήργησαν μία μελέτη για να το διερευνήσουν. Ζήτησαν από 250 άνδρες και γυναίκες να φανταστούν πώς θα μπορούσαν να σχεδιάσουν τον ιδανικό σύντροφο του αντίθετου φύλου για αυτούς.

Για να δούμε τελικά τι έδειξε αυτή η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved