Σεξ στο διάστημα: Θα μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον ή να το ξεχάσουμε;

Τελικά οι αστροναύτες τραβάνε μεγαλύτερα ζόρια από αυτά που περίμενες. 

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί πώς τη βγάζουν οι αστροναύτες τόσο καιρό εκεί πάνω χωρίς να κάνουν σεξ. Καμία διαστημική υπηρεσία, ούτε η NASA, δεν έχει παραδεχτεί ποτέ δημοσίως ότι οι αστροναύτες της έχουν κάνει σεξ σε κάποιον διαστημικό σταθμό ή λεωφορείο. 

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το σεξ είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να επιτευχθεί στο διάστημα για μια σειρά από λόγους. Ο κυριότερος από αυτούς είναι η έλλειψη βαρύτητας. Για να καταλάβουμε καλύτερα πως θα μπορούσε να είναι μια ανθρώπινη επαφή σαν το σεξ σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, ας σκεφτούμε λίγο την ελεύθερη πτώση. Κάθε επαφή ή και το πιο μικρό σπρώξιμο τείνει να στείλει τους συμμετέχοντες σε αντιδιαμετρική κατεύθυνση. 

 

 

Ακόμα κι αν το φαινόμενο της «ελεύθερης πτώσης» λυνόταν με κάποιο τρόπο, η βαρύτητα δημιουργεί και πιο σοβαρά προβλήματα στο σεξ. Λόγω αυτής, το αίμα τείνει να συγκεντρώνεται στο κεφάλι και να δυσκολεύεται να πάει στα γεννητικά όργανα ώστε να ερεθιστούν. Φυσικά στους άντρες το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί η χαμηλή κυκλοφορία του αίματος σαμποτάρει μια κανονική στύση. Αν προσθέσουμε και τα επίπεδα της τεστοστερόνης που έχουν την τάση να πέφτουν κατά την παραμονή στο διάστημα, κάνει την έλλειψη σεξ απόλυτα λογική για τους αστροναύτες όσο καιρό είναι εκεί πάνω. 

 

 

Στους παράγοντες που καθιστούν αδύνατο το σεξ στο διάστημα θα πρέπει να προστεθεί και η κατασκευή των σκαφών που φιλοξενούν τις αποστολές. Οι εσωτερικοί χώροι ενός τέτοιου οχήματος είναι εξαιρετικά περιορισμένοι, ελαφρώς πιο άνετοι από ένα υποβρύχιο. Πέρα από το πιλοτήριο, υπάρχουν μερικά μικρά γραφεία και ένα μπάνιο. Δηλαδή δεν υπάρχει ούτε ο χώρος, αλλά ούτε και η αίσθηση ιδιωτικότητας για να κάνουν σεξ δύο άνθρωποι. 

 

 

Ο φόρτος εργασίας και ο μικρός αριθμός του πληρώματος σε αυτές τις αποστολές δεν αφήνει έτσι κι αλλιώς αυτό που θα λέγαμε πολύ ελεύθερο χρόνο στο πλήρωμα για να σκεφτεί πότε θα κάνει σεξ. Το γεμάτο πρόγραμμα, εκτός από ανάγκη, είναι και ένας τρόπος να κρατούν συνεχώς απασχολημένους τους αστροναύτες ώστε να μην τους «στρίψει» τόσο καιρό αποκλεισμένοι από τη Γη. 

Σίγουρα όμως στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνου που διαθέτουν για ψυχαγωγία και διασκέδαση, θα τους έχει μπει η ιδέα έστω και μια φορά στα τόσα χρόνια διαστημικών αποστολών. Όμως η NASA συνεχίζει να αρνείται κάθε σεξουαλική δραστηριότητα των πληρωμάτων της. Γι’αυτό και η NASA έχει την πολιτική να μην επιτρέπει σε παντρεμένα ζευγάρια να συμμετέχουν μαζί σε αποστολές. Το 1991 ένα ζευγάρι κατάφερε να σπάσει αυτή την απαγόρευση. Οι Jan Davis και Mark Lee ερωτεύτηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και παντρεύτηκαν κρυφά λίγο πριν την εκτόξευση. Όμως και σε αυτή την περίπτωση ποτέ δεν μάθαμε αν έκαναν σεξ στο διάστημα.

 

 

Μια αντίστοιχη ιστορία υπάρχει και για την άλλη μεγάλη διαστημική δύναμη, τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις φήμες οι κοσμοναύτες Valery Polyakov και Elena Kondankova ήρθαν «πολύ κοντά» κατά τη διάρκεια της 14μηνης παραμονής τους στον διαστημικό σταθμό Mir. Και σε αυτή την περίπτωση το Κρεμλίνο αρνήθηκε το ενδεχόμενο κάθε σεξουαλικής δραστηριότητας στον διαστημικό σταθμό.  

Ανεξάρτητα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στις διαστημικές αποστολές, το σεξ φαίνεται ότι δεν αποκλείεται εντελώς από τις σκέψεις των αστροναυτών. Χωρίς να έχει δημοσιευθεί τίποτα επίσημα, η NASA εξετάζει το ενδεχόμενο της προμήθειας sex toys για τους αστροναύτες. Στην πορεία για την περαιτέρω εξερεύνηση του διαστήματος η παραμονή των πληρωμάτων θα γίνεται ολοένα και πιο μακρά. Μικρά διαλείμματα από τη ρουτίνα της ζωής του αστροναύτη θα είναι άκρως απαραίτητα και τα sex toys θα προσφέρουν σίγουρα μερικές στιγμές «χαλάρωσης» 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved