Η άβολη στιγμή που σου λέει ότι ο πρώην παραμένει κολλητός της

Γιατί πρέπει να γελάσουμε ομαδικά και να πάμε παρακάτω.

Στις σχέσεις ισχύουν δύο πολύ βασικοί κανόνες. Ότι κάποια πράγματα γίνονται και άλλα δεν γίνονται. Τόσο απλά. Το αν θα γίνουν ή όχι, δεν είναι μόνο δουλειά του κάθε προσώπου στη σχέση, αλλά και κάποιων άγραφων κανόνων. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να σου λέει η δικιά σου «δεν θέλω να κοιμάσαι με άλλες». Άπαξ και είσαι σε σχέση, το ξέρεις ότι ισχύει ούτως ή άλλως. Ένα από αυτά λοιπόν που δεν γίνονται, είναι να είσαι με γυναίκες που ονομάζουν τον πρώην -όχι απλά φίλο- αλλά κολλητό τους.

 

Γίνονται πολλά στις παρέες. Μία κοπέλα και ένα αγόρι βρίσκονται στην ίδια παρέα για πολλά χρόνια, κάνουν κάτι, αυτό το κάτι δεν πετυχαίνει και μετά αναγκάζονται να βρίσκονται στην ίδια παρέα εξαιτίας κοινών φίλων. Ναι, είναι άβολο, αλλά πράγματι μπορεί να συμβεί. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που η άλλη να γυρίσει να σου πει «δεν νιώθω τίποτα για αυτόν τον τύπο, αλλά δεν μπορώ να εγκαταλείψω τις παρέες μου». Σου γυρνούν λίγο τα μάτια εδώ που τα λέμε, αλλά το καταπίνεις. Καταλαβαίνεις ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να εγκαταλείψει φιλίες χρόνων, επειδή δεν κατέληξε να κοιμάται ακόμη με τον ίδιο άνθρωπο. Δεν λέω πως έχουν συμβεί σε όλους, αλλά σίγουρα ο καθένας μας έχει μία τέτοια ιστορία. Άλλο όμως αυτό και άλλο είναι κολλητός.

 

 

Δηλαδή ρε κορίτσια, για να καταλάβουμε και εμείς τα χάπατα, τι είδους κολλητή παρέα μπορείς να κάνεις με κάποιον που σε έχει δει γυμνή, που ξέρει ποια πράγματα σε φτιάχνουν και που, αν μας μίλαγε, θα μας έλεγε και σε ποια απόκρυφα σημεία έχετε ελιές; Δεν καταλαβαίνετε ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο. Έχουμε γνωρίσει διάφορα. Από κοπέλες που τους ονομάζουν κολλητούς επειδή δεν τους έχουν ξεπεράσει, μέχρι εκείνες που είναι τόσο αγαθές που πιστεύουν πως μία τέτοια κατάσταση δεν θα ενοχλήσει τον επόμενο. Ε λοιπόν ενοχλεί. Κανείς δεν πρόκειται να το δεχτεί. Διόρθωση, κανείς που τιμάει τα παντελόνια του δεν πρόκειται να το δεχτεί. Εδώ που τα λέμε, ούτε εσείς το δέχεστε και όταν ακούτε για πρώην μας που παραμένουν φίλες, βγάζετε άφτρες και κάνετε σκηνικό κάθε πέντε λεπτά. Και καλά κάνετε γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάμε για κολλητηλίκια. Όμως τα πράγματα είναι απλά. Δεν δουλεύει αυτό το πράγμα.

 

Κανένας σοβαρός άντρας δεν θέλει πρώην στην περιοχή του. Δεν ‘πα να είναι φίλοι και γνωστοί και κολλητοί. Δεν τους θέλει. Και επειδή αν πράγματι είναι κολλητοί θα ανακατευτούν στον πρώτο καβγά του ζευγαριού, αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να λήξει καλά και για κανένα λόγο.

 

 

Αν πάλι τα λέμε χοντρά και δεν καταλαβαίνουμε ή είμαστε «παλαιών αρχών» ή δεν ξέρουμε και εμείς τι, συνεχίστε όπως είστε. Ίσως και να βρεθεί κάποιο κορόιδο να το δεχτεί...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved