Μπορεί να υπάρξει σεξ χωρίς φιλί; Η πανδημία πάντως αυτό επιβάλλει

Δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δεχτούμε τα νέα δεδομένα.

H πανδημία άλλαξε τις ζωές μας σε πολλά επίπεδα. Πράγματα αυτονόητα, όπως το να πας στη δουλειά σου, να βγεις για έναν καφέ, ή να φωνάξεις τους φίλους σου στο σπίτι, είναι πλέον κάτι παραπάνω από δύσκολα, μιας και ο ιός δηλώνει ακόμα παρών, και μάλλον πιο… απειλητικός από ποτέ.

Εκτός φυσικά από τον εργασιακό τομέα ή τις κοινωνικές μας συναναστροφές, ανεπανόρθωτα έχει πληγεί και ο τομέας των σχέσεων, ο οποίος κυριολεκτικά ψυχορραγεί κάτω από το βάρος της πανδημίας και του φόβου. Και μπορεί για τους ήδη δεσμευμένους να θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι κάπως πιο εύκολα, η επιστήμη όμως έχει διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με τις έρευνες, το σεξ, μπορεί να μην θεωρείται πηγή μετάδοσης του Covid-19 αλλά κάποια πράγματα που… συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτού, είναι ικανά να μεταδώσουν τον ιό. Αυτά φυσικά είναι η… σωματική επαφή (και πώς αλλιώς δηλαδή;) αλλά και τα… φιλιά!

Μάλιστα, ήρθε η εποχή που ένα φιλί -και δεν εννοώ του Ιούδα- θα ενοχοποιηθεί όσο τίποτε άλλο, και μάλιστα για το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή: Να μεταδώσει τον Covid-19!

Oι επιστήμονες βέβαια την πρότειναν τη λύση, η οποία δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, αλλά μιας και αυτοί ξέρουν, οφείλουμε τουλάχιστον να την ακούσουμε: Όχι φιλιά, όχι αγκαλιές, όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή κατά τη διάρκεια του σεξ. Μία στάση συγκεντρώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά αν μας ρωτάς. Άντε δύο.

 

Και μπορεί τους επιστήμονες να τους σεβόμαστε και να τους ακούμε, αλλά μιας και το σεξ με την πλάτη γυρισμένη πάει πολύ, δηλώνουμε προβληματισμένοι και ίσως λίγο απρόθυμοι να καταργήσουμε το φιλί στο έτερον ήμισυ. Εξάλλου, το φιλί, σύμφωνα πάντα με έρευνες, εκτός του ότι δένει ακόμα περισσότερο δύο συντρόφους, προκαλεί αίσθημα ευτυχίας και απαλλάσσει από το άγχος και το στρες, βελτιώνει κατά πολύ και τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Ένα παθιασμένο φιλί κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να οδηγήσει σε ένα παθιασμένο σεξ και φυσικά ακόμη πιο… καυτές εμπειρίες οι οποίες διαρκούν περισσότερο! Επίσης, το φιλί είναι ικανό να σου δώσει πίσω τη χαμένη σου λίμπιντο, έπειτα από διάστημα άγχους και στρες που δεν έχεις… καταφέρει να αποδώσεις τα αναμενόμενα στο κρεβάτι!

Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε αντιδιαστολή με τους επιστήμονες που επιμένουν να φοράμε μάσκα κατά τη διάρκεια. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved