Μήπως να σταματούσες να χαζεύεις τις κοπέλες την ώρα που γυμνάζονται;

Αν θέλεις να φλερτάρεις περίμενε πρώτα να τελειώσει τις ασκήσεις της!

Πανδημία έχουμε, καταγγελίες βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας μέχρι και χιόνι είδαμε στην Αττική και μάλιστα πυκνό και κιμπάρικο. Μάλλον ήρθε η ώρα να αντιληφθείς ότι έχουμε μπει σε τροχιά αλλαγών και αναπροσαρμογών, σε όλους τους τομείς. Και μπορεί για την πανδημία και το χιόνι να μην έχω να πω πολλά, θα ήθελα όμως να συζητήσουμε το θέμα των καταγγελιών και τις πολλές παραμέτρους που αυτές έχουν.

Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω όσα έχουν περάσει οι καταγγέλουσες, θα ήθελα να αναφερθώ και σε μερικές στιγμές της γυναικείας καθημερινότητας, οι οποίες μπορεί να μην εγείρουν συζητήσεις και εισαγγελικές παρεμβάσεις, δεν παύουν όμως να είναι εξίσου σημαντικές. Και μιας και η γυμναστική και το fitness έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, θα ήθελα να αναφερθώ στην μικρή κοινωνία των γυμναστηρίων τα οποία ευχόμαστε να ανοίξουν σύντομα, πρωτίστως για να δουλέψουν οι άνθρωποι που απασχολούνται σε αυτά.

Όταν οι συνεργάτες μου στο Ratpack μου ζήτησαν να γράψω αυτό το κείμενο, η αλήθεια είναι ότι είχα έναν μικρό προβληματισμό, κυρίως γιατί στο μυαλουδάκι μου έρχονταν σχόλια του τύπου: «Έλα που σε χάλασε», «Σιγά δεν σου είπαμε και τίποτα», «Είναι ωραίο να αρέσεις κοπελιά χαλάρωσε», «Μάλλον έχεις πολύ καιρό να κάνεις σεξ». Διότι δυστυχώς, ακόμα και στο 2021, η διαφορετική άποψη ή η εκδήλωση δυσαρέσκειας για κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό, αντιμετωπίζεται αρκετά συχνά με δυσπιστία και ειρωνεία. Εν ολίγοις, δεν δικαιούσαι να μη σου αρέσει το φλερτ την ώρα που γυμνάζεσαι γιατί το φλερτ γενικά είναι καλό!

Το γυμναστήριο λοιπόν, είναι ένα μέρος στο οποίο κάποιοι πηγαίνουν για να γυμναστούν, άλλοι για να επιδείξουν τα μπράτσα τους και άλλοι για να κάνουν γνωριμίες. Αν με ρωτάς, όλες οι κατηγορίες είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί να μην καταπατούν την ελευθερία του διπλανού. Και εδώ μπαίνω στο ψητό της υπόθεσης. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω παρατηρήσει, γυναίκες οι οποίες φορούν τα αθλητικά τους, είτε είναι κολάν, είτε φόρμα, είτε σορτς, να γίνονται αντικείμενο σχολιασμού. Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές, που η… δράση σταματάει, όταν μία γυναίκα σκύψει για να κάνει μία συγκεκριμένη άσκηση ή να πιάσει κάποιο από τα όργανα. Δυστυχώς δεν είναι λίγες και οι φορές που μπορεί να ακουστούν σχόλια ή ακόμα και σφυρίγματα. Έχεις δει ποτέ κάποια γυναίκα να κάνει κάτι αντίστοιχο σε έναν άντρα;

 

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εξισώνω τον βιασμό ή τη σεξουαλική παρενόχληση ή τη βία με το παραπάνω, αλλά το θέτω ως ένα παρακλάδι όλων αυτών που συζητάμε τον τελευταίο καιρό. Γιατί λοιπόν αγαπητέ μου όταν θέλω να φορέσω το κολάν και το ασορτί μπουστάκι που έχω χρυσοπληρώσει για να γυμνάζομαι με περισσότερη άνεση, να το σκέφτομαι και δεύτερη φορά; Και γιατί τελικά να καταλήγω να φορέσω την ξεχειλωμένη μου φόρμα, μόνο και μόνο για να μην ακούσω σχόλια την ώρα που θα κάνω τις ασκήσεις μου; Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να αγνοείς την εντυπωσιακή κοπέλα που γυμνάζεται δίπλα σου και να συγκεντρωθείς στην άσκησή σου; Εξάλλου, αν ήταν εκεί για γνωριμίες και όχι για να γυμναστεί, μάλλον θα δεν θα σε αγνοούσε.

Για να ολοκληρώσω. Καλό θα ήταν οπουδήποτε κι αν πηγαίνουμε να αισθανόμαστε άνετα και ο εαυτός μας. Ας μην είναι το γυμναστήριο ο χώρος που οι γυναίκες έρχονται σε δύσκολη θέση επειδή απλά επέλεξαν να φορέσουν… τα ρούχα γυμναστικής τους!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved