Δεν είναι κακό να είσαι ξεκάθαρος ακόμα στα dating apps

Το ψέμα πολλοί αγάπησαν, τον ψεύτη ουδείς. 

Ζούμε στην εποχή της κυριαρχίας των social media και γενικά του διαδικτύου. Όχι ότι είχαν ανάγκη την ενίσχυση, αλλά η πανδημία του κορονοιού, έχει ευνοήσει ακόμα περισσότερο τις συναλλαγές και την επικοινωνία από απόσταση. Το ίδιο μοντέλο, τώρα περισσότερο από ποτέ, ακολουθούν και οι σχέσεις, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, οι γνωριμίες.

Φωτιά έχει πάρει το Tinder και τα υπόλοιπα dating apps, μιας και όλες οι μοναχικές καρδιές εκεί έξω, αναζητούν με αγωνία ένα αποκούμπι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη πραγματικότητα. Το ερώτημα βέβαια στην προκειμένη είναι το εξής: Το βρίσκουν; Γιατί άντε και πες ότι μπήκες στο Tinder ή οπουδήποτε αλλού, τον στόχο σου θα τον πετύχεις, ή θα αναλωθείς σε ανόητες και ενοχλητικές συζητήσεις; Και μήπως για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι ψάχνεις;

Δεν είναι λίγες οι φορές που άντρες φίλοι μου, εκφράζουν το εξής παράπονο: «Όταν λέμε ότι ψάχνουμε κάτι κάζουαλ και χαλαρό, παίρνουμε ειρωνικές ακόμα και επιθετικές απαντήσεις από τις κοπέλες». Γιατί αλήθεια συμβαίνει αυτό, ακόμα και στον… κυβερνοχώρο; Μήπως το να εκφράζεσαι με ειλικρίνεια δεν είναι τελικά το επιθυμητό;

Φίλε μου μη σκας γιατί το δίκιο είναι με το μέρος σου. Το να ξεκαθαρίζεις τις προθέσεις σου από την αρχή μιας γνωριμίας, είναι αυτό που όλες οι γυναίκες θα επιθυμούσαν από έναν άντρα. Ακόμα και αν βρίσκεσαι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποκρίνεσαι ή ακόμα και να καταπιέζεσαι, μόνο και μόνο για να μην κακοκαρδίσεις ή ξενερώσεις κάποια.

Πρόσεξε όμως: Το να δηλώνεις ότι σε ενδιαφέρει το φλερτ και γιατί όχι, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, το σεξ, είναι το ιδανικό. Το να είσαι αγενής και να παίρνεις από τα μούτρα την άλλη από την πρώτη κουβέντα που θα ανταλλάξετε, είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψεις. Οι ισορροπίες για να γίνεις από σαφής και κατανοητός μέχρι κάφρος και αγενής είναι πολύ λεπτές και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην τις διαταράξεις. Η φράση «Για να μη χάνουμε το χρόνο μας εγώ ψάχνω κάτι χαλαρό» όχι μόνο δε θα σου φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά… δε σου φέρει και απολύτως τίποτα. Κουλούρα! Ζερό που λένε και οι Γάλλοι. Γιατί πολύ απλά, η γυναίκα που έχεις απέναντί σου θα νιώσει προσβεβλημένη και θα έχει και δίκιο.

Όταν όμως ξεκινήσεις έναν ανθρώπινο και φυσιολογικό διάλογο και πεις ευγενικά: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο νιώθω αρκετά μπερδεμένος και θα ήθελα κάτι χαλαρό για αρχή», οι απαντήσεις που θα λάβεις θα είναι κυρίως θετικές.

Η παγίδα βέβαια που εμπεριέχει η ευγένεια είναι να παρεξηγηθεί από την εκάστοτε συνομιλήτρια η οποία λανθασμένα θα θεωρήσει ότι ίσως έχετε ένα παραπάνω δέσιμο από αυτό που εσύ θα ήθελες. Παρόλα αυτά, και λέω ακριβώς αυτό που θα έλεγα σε μία φίλη μου, το γεγονός ότι βρίσκεσαι στο περιβάλλον ενός dating app το οποίο έχει ως βασικό πυλώνα το σεξ και τις γνωριμίες, θα πρέπει να αποτρέπει οποιαδήποτε ή οποιονδήποτε να πιστέψει ότι είναι εκεί για να βρει τον μεγάλο του έρωτα ή την απόλυτη αγάπη. Το οποίο μπορεί και να γίνει, αλλά σε περίπτωση που χαλάσεις το όνειρο κάποιας, μάλλον έχει να κάνει και με το πώς λαμβάνει εκείνη τα μηνύματα που της στέλνεις.

Οπότε, εφόσον διατηρείς την ευγένεια σου, κανένας δεν μπορεί να σου προσάψει τίποτα. Go!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved