4 φράσεις που καλό είναι να μην πεις στο κορίτσι σου κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Τα πράγματα είναι σοβαρά και οι ισορροπίες λεπτές.

Διανύουμε το δεύτερο lockdown μας, το οποίο πιθανότατα να είναι πιο δύσκολο από το πρώτο, μιας και μόλις ενημερωθήκαμε για την απαγόρευση κυκλοφορίας 9-5 με αποτέλεσμα όλοι εμείς οι υπεραθλητές να μην μπορούμε να τρέξουμε μέσα στη νύχτα που είναι και το αγαπημένο μας χόμπι-μετά το ασταμάτητο ζάπινγκ στην τηλεόραση-! Και κάπως έτσι, οι μέρες είναι ανησυχητικά ίδιες, ατελείωτες, ενώ οι ειδήσεις κάθε φορά και πιο καταστροφικές: Χιλιάδες κρούσματα, θάνατοι και γεμάτες ΜΕΘ.

Μέσα στο όλο κλίμα απαισιοδοξίας, εσύ αποφάσισες να περάσεις καραντίνα με το κορίτσι σου, γιατί το αγαπάς και γιατί δεν αντέχεις για κανένα λόγο να χωριστείτε. Τίμιο και πολύ συγκινητικό. Παρόλα αυτά, έπειτα από τις πρώτες μέρες, αντιλαμβάνεσαι ότι η ψυχολογία της καλής σου, κρέμεται από μία λεπτή κλωστή, ιδίως αν εργάζεται από το σπίτι με τους διευθυντές της σε συνεχή επικοινωνία ακόμα και στις 9 το βράδυ.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις-και εύχομαι να καταλαβαίνεις- η συμπεριφορά σου θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη απέναντί της, μιας και δεν διάγει και τις πιο ονειρικές της στιγμές. Με λίγα λόγια, παρακάτω σου έχω κάποιες φράσεις που καλό θα ήταν να μην ξεστομίσεις, αν δεν θέλεις να τη δεις να γίνεται Λίντα Μπλερ στον Εξορκιστή-κάτι που δεν θεωρώ καθόλου απίθανο αν κρίνω από τον εαυτό μου.

«Ηρέμησε»

Είναι από τις 8 στον υπολογιστή και προσπαθεί να δουλέψει. Το ίντερνετ σέρνεται γιατί όλη η γειτονιά κάνει ακριβώς το ίδιο με εκείνη, ενώ το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα από τους από πάνω, οι οποίοι ζητούν πράγματα για τα επόμενα λεπτά, κάτι που είναι ανθρωπίνως αδύνατο. Το πρόσωπό της έχει παραμορφωθεί από το στρες και τα νεύρα και είναι έτοιμη να πάρει το λάπτοπ και να το πετάξει από το παράθυρο-αγνοώντας ότι ακόμα το χρωστάει-. Και τσουπ, εμφανίζεσαι εσύ και της λες «Ηρέμησε μωρό μου». Αχ γιατί παίζεις με τη ζωή σου αγάπη; Κλειδώσου στο μπάνιο μπας και γλιτώσεις.

«Μήπως να μην το φας αυτό;»

Αν υπάρχει κάτι που ηρεμεί μία γυναίκα, από οτιδήποτε κι αν της συμβαίνει-και της συμβαίνουν πολλά- είναι το γλυκό και ιδίως η σοκολάτα. Η σύστασή της έχει μαγικά αποτελέσματα στα γυναικεία νεύρα με αποτέλεσμα να τα καταπραΰνει και να τα ηρεμεί μέσα σε λίγα λεπτά. Κι εσύ παρατήρησες ότι πάχυνε ή ότι το έχει παρακάνει με τα γλυκά και τολμάς να της πεις κάτι τέτοιο. Είναι σαν να πονάς και να μη σε αφήνουν να πάρεις παυσίπονο. Θέλεις να τη δεις να πονάει; Αν όχι, κράτα το στόμα σου κλειστό και άστη να φάει όση σοκολάτα θέλει.

«Πάλι αυτή τη φόρμα φοράς;»

Ναι πάλι. Και θα τη φοράει μέχρι να λιώσει όλη πάνω της και να γίνει μικρά μικρά κομματάκια. Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο αυτή, θέλεις λόγω ψυχολογίας, θέλεις γιατί δεν έχει και απολύτως κανένα νόημα, εμείς τα κορίτσια λίγο παραδινόμαστε, λίγο απογοητευόμαστε και θέλουμε να φοράμε τα αγαπημένα μας κουρέλια για να είμαστε άνετα μέσα στο σπίτι. Θα μου πεις, τόσα ρούχα έχεις, γιατί κολλάς με δύο συγκεκριμένα; Γιατί η διάθεσή μου είναι χάλια ίσως; Και γιατί εσύ την κάνεις ακόμα χειρότερη;

«Πάλι μακαρόνια με σάλτσα θα φάμε;»

Αυτό είχε το ντουλάπι αυτό έφτιαξε. Όχι τίποτα άλλο, για να πας πλέον και μέχρι το σούπερ μάρκετ είναι και ολόκληρος γολγοθάς. Βάλε μάσκα, στείλε μήνυμα, περίμενε στην ουρά και μετά μπες και ψώνισε λες και συμμετέχεις στο «Shopping Star» και έχεις χρονόμετρο γιατί και αυτοί που περιμένουν απ’ έξω κρίμα είναι. Οπότε, με όλα τα παραπάνω, θα τρως μακαρόνια μέχρι να πεις, basta!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved