Το να είσαι πολιτικοποιημένος, είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό

Μία γυναίκα λέει το προφανές: της αρέσει να έχεις άποψη για τα κοινά.

Το μόνο που δεν μπορείς να πεις για την εποχή αυτή, είναι ότι δεν υπάρχει επικαιρότητα! Η κάθε μέρα είναι διαφορετική-χειρότερη ή καλύτερη δεν το ξέρω- και οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Με μία πανδημία να καθορίζει τις ζωές μας στο 100% και να μας γεμίζει αβεβαιότητα και φόβο, με καθοριστικές πολιτικές εξελίξεις και κοινωνικό αναβρασμό που όμοιό του δεν έχουμε δει τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, όλοι μας έχουμε κάνει στροφή στην… ποιότητα, και παρακολουθούμε καθημερινά και με κομμένη την ανάσα (όχι δεν υπερβάλλω) τα γεγονότα σε μία προσπάθεια να σχηματίσουμε τη δική μας προσωπική άποψη.

Διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και influencers, έχουμε δει να μετατρέπουν τα social media τους σε… virtual προεκλογικές εκστρατείες, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα: Να επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Είδαμε την Jennifer Aniston να καλεί καθημερινά τους συμπολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, το ίδιο και τη Selena Gomez, την Jessica Alba, τις αδερφές Hadid και ο κατάλογος είναι μακρύς. Μέχρι και οι αδερφές Kardashian ανέβασαν τη γνωστή πια φωτογραφία δηλώνοντας ότι ψήφισαν, μάλλον σε μία προσπάθεια να πάνε με το ρεύμα της εποχής. Αυτές άλλωστε είχαν τον υποψήφιο μέσα στο σπίτι τους (Kanye).

 

 

Δεν ξέρω αν είναι μόδα, δεν ξέρω αν είναι αγανάκτηση, δεν ξέρω αν είναι απλά μία φούσκα, η οποία θα σκάσει με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων. Αυτό που ξέρω πάντως, είναι ποτέ μου δεν είδα κάτι πιο μαζικό και στοχευμένο, όσο οι ενέργειες των απανταχού διασήμων στα social media.

Αν το καλοσκεφτείς-για να το φέρω και στα δικά μας μέτρα- δεν υπάρχει τίποτα πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον από το να έχεις πολιτική άποψη και να σε ενδιαφέρουν τα κοινά και οι εξελίξεις. Και αν το πάρω και από την άποψη των σχέσεων-ξέχασες σε ποια στήλη είσαι;-έπειτα από έρευνα και προβληματισμό ετών, κατέληξα στο ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από έναν άντρα που γνωρίζει 5 πράγματα για όλα όσα γίνονται στον κόσμο, έχοντας σχηματίσει τη δική του άποψη. Θα μου πεις, γιατί να μην ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες; Προφανέστατα! Αλλά μιας και απευθύνομαι σε αντρικό κοινό, λέω να επικεντρωθώ εκεί.

 

 

Εντύπωση μου έχουν κάνει οι απαντήσεις φίλων και γνωστών, σχετικά με το τι θεωρούν σέξι σε έναν άντρα. Μπορεί για πολλά χρόνια να πιστεύαμε ότι το γραμμωμένο κορμί, ή οι εντυπωσιακές τραπεζικές καταθέσεις ή ένα επάγγελμα με εξουσία, θεωρούνταν αφροδισιακά -μικρή μερίδα γυναικών ακόμη και σήμερα αυτά θεωρεί γοητευτικά- αλλά τελικά οι απαντήσεις με αιφνιδίασαν ευχάριστα: Θέλουμε να έχεις άποψη, να διαβάζεις, να διασταυρώνεις πληροφορίες και να μπορείς να κάνεις μία πολιτική συζήτηση. Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν θα αναλύσω τη σωστή ή τη λάθος πολιτική άποψη (εφόσον φυσικά αυτή δεν επικίνδυνη ή ακραία) αλλά την ικανότητα και τη θέληση να ασχοληθείς, να ενημερωθείς και τελικά να καταλήξεις στο αν αυτό που ακούς ή διαβάζεις, σου κάνει.

 

  

Και για να το πάω και ένα βήμα παραπέρα, μία γυναίκα, μέσα από αυτή σου την τάση, μπορεί να δει κι άλλα πολλά τα οποία ούτε που μπορούσες να φανταστείς. Η ενασχόληση με την πολιτική και η διαμόρφωση πολιτικής άποψης, μαρτυρά έναν δραστήριο άνθρωπο στον οποίο μπορείς να βασιστείς. Έναν άνθρωπο που όπως ακριβώς δεν αφήνει την κοινωνία στην οποία ζει στην τύχη της, θα κάνει το ίδιο για τη σχέση του, τη δουλειά του ή την οικογένειά του. Μαρτυρά ακόμη έναν άνθρωπο, ο οποίος γνωρίζοντας τις τάσεις της εποχής, θα πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε να προφυλάξει και γιατί όχι να διευκολύνει τους οικείους του. Με λίγα λόγια, μαρτυρά έναν άνθρωπο που ξέρει τι του γίνεται και οποιαδήποτε γνώση έχει, θα προσπαθήσει να την μεταλαμπαδεύσει και να τη χρησιμοποιήσει για καλό. 

Συνέχισε λοιπόν αυτό που κάνεις. Συνέχισε να ενημερώνεσαι, να ασκείς κριτική. Θα έρθει η ώρα που η γνώση σου αυτή θα σου φανεί χρήσιμη στη δουλειά, στις συναναστροφές, ακόμα και στην ίδια σου τη ζωή. Επιτέλους, το πνεύμα νικάει κατά κράτος οτιδήποτε άλλο. Και αυτή είναι μία θετική εξέλιξη, ανάμεσα στις τόσες αρνητικές.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved