Καραντίνα Vol. 2: Όλα τα λάθη που έκανα στην πρώτη και θα αποφύγω στη δεύτερη

Αυστηρώς κατάλληλο για ζευγάρια. 

Πανδημία, σεισμοί, ίσως καταποντισμοί, οπωσδήποτε ένα μικρό τσουνάμι, και πάρτο όλο από την αρχή. Το 2020 μέχρι στιγμής θυμίζει βιντεοπαιχνίδι με άκρως ρεαλιστικά γραφικά ή ακόμα καλύτερα χολιγουντιανή ταινία καταστροφής, η οποία ωστόσο δεν έλαβε καλές κριτικές γιατί “ok δεν μπορούν να συμβούν και όλα μαζί”. Kι όμως, η ιστορία δείχνει ότι η ζωή είναι το πιο απρόβλεπτο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί, και καλά θα κάνεις να μην τη θεωρείς δεδομένη, γιατί τη στιγμή που θα το αντιληφθεί… είσαι καταδικασμένος!

 Η πρώτη καραντίνα μας βρήκε απροετοίμαστους, εντελώς παρθένους και ανυποψίαστους. Κάναμε λάθη τα οποία μας στοίχισαν με αποτέλεσμα να σπάσουν τα νεύρα μας και να ρισκάρουμε κατά πολύ τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Με τον όρο σχέσεις στην προκειμένη, εννοώ τις ερωτικές σχέσεις, η οποίες δοκιμάστηκαν ιδίως στις περιπτώσεις που το ζευγάρι καραντινιάστηκε (δική μου λέξη αυτή γιατί κάποιος έπρεπε να τη δημιουργήσει) στο ίδιο σπίτι. Ήμουν μία από αυτούς. Έπραξα, έσφαλα και έμαθα. Και τώρα ξέρω ποια είναι τα λάθη που δεν θα επαναλάβω για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο.

Ο άλλος… δεν είναι δούλος σου

Και δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται τα νεύρα και τις υστερίες σου. Ναι οι καιροί είναι δύσκολοι, φοβόμαστε για την υγεία μας, τη δουλειά μας και γενικά για όλα. Αυτό όμως δεν αρκεί για να μετατραπούμε σε ένα εκνευριστικό και μίζερο πλάσμα που σκορπά τη θλίψη και την απελπισία γύρω του. Μάθημα νούμερο 1 λοιπόν: Το ότι δεν γκρινιάζει ανά δύο λεπτά, δε σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του. Το ότι κάνει υπομονή δε σημαίνει ότι πρέπει να την εξαντλήσεις. Το ότι συνεχίζει να σου φέρεται ακόμα καλά, δε σημαίνει ότι θα το κάνει επ΄αόριστον. Ηρέμησε λοιπόν και πιθανότατα να σώσεις τη σχέση σου από τον γκρεμό στον οποίο οδεύει.

Δεν είναι ανάγκη να είστε συνέχεια μαζί

Εκτός πια κι αν μένεις σε σπίτι με ένα μόνο δωμάτιο! Αλλά και γι’ αυτό σου έχω λύση: Το αυτοκίνητο! Δηλαδή στο σεισμό του ’99 που κοιμόσουν 4 βράδια στο πορτ-μπαγκάζ άσχημα ήταν; Ή νομίζεις ότι τώρα οι συνθήκες είναι καλύτερες; Αθώο μου πλασματάκι είσαι γλύκας. Τελοσπάντων λύσεις υπάρχουν και μπορούν να βρεθούν. Το ζευγάρι πρέπει να περνάει ώρες μόνο του αλλιώς θα τρελαθεί. Κλείσου εσύ στο ένα δωμάτιο και εκείνη στο άλλο, και κάντε κάτι που είναι μόνο δικό σας. Είναι ο μοναδικός τρόπος να ηρεμήσετε και να ησυχάσετε ο ένας από την παρουσία του άλλου. Εμπιστεύσου με.

Πάρε ωτοασπίδες

Είσαι μέσα στο σπίτι, δεν έχεις τι να κάνεις, οπότε για να περάσει και λίγο η ώρα… κοιμάσαι! Ε όσο περισσότερος είναι ο ύπνος, τόσο περισσότερο και το ροχαλητό ή και τι ενοχλητικό τρίξιμο των δοντιών. Να στερήσεις στον άλλο τη σιέστα του δεν γίνεται, οπότε εσύ μπορείς να έχεις προμηθευτεί ωτοασπίδες για να βρεις την υγειά σου.

Το φαγητό δεν είναι υποχρέωση μόνο του ενός

Σε μία κοινωνία που οι περισσότεροι έμαθαν να μαγειρεύουν και να φτιάχνουν banana bread κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δε δέχομαι η κουζίνα και το μαγείρεμα να είναι υποχρέωση μόνο του ενός. Εκτός πια κι αν ο άλλος αναλάβει όλα τα υπόλοιπα, οπότε ακούγεται σαν δίκαιη μοιρασιά. Τελοσπάντων, είπαμε να κάνετε μαζί καραντίνα, όχι να τον ξεθεώσεις τον άνθρωπο.

Πώς κυκλοφορείς έτσι αγάπη μου;

Το ότι είσαι σπίτι δε σημαίνει ότι πρέπει να κυκλοφορείς σαν να έχεις συγκρουστεί με τρένο. Ξέρω ότι η τρύπια φόρμα και το μπλουζάκι με τον λεκέ είναι βολικά και ό, τι πρέπει για την περίπτωσή σου, αλλά μήπως να φορέσεις και κάτι άλλο; Ή έστω κάτι που να είναι… καθαρό; Γιατί είπαμε, καλή και η άνεση, αλλά πώς θα περάσει η καραντίνα χωρίς σεξ; Και πίστεψέ με, με την άνωθεν περιγραφή δεν πας πουθενά. Και αυτό ισχύει και για τους άντρες και για τις γυναίκες.

tenor



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved