Οι 5 βασικές κινήσεις που ένας ώριμος άντρας οφείλει να κάνει μετά το χωρισμό

Και ώριμος είσαι, και μια χαρά θα την ξεπεράσεις. 

Όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, βασικά η σχέση σας προς το τέλος δεν ήταν ακριβώς ωραίο αλλά οκ, έτσι λοιπόν ήρθε η μεγάλη στιγμή του χωρισμού σου, έπειτα από σεβαστό αριθμό ετών, καθότι δεν πήγαινε άλλο και ήσασταν ένα βήμα πριν παίξετε ξύλο. Όλα καλά και όλα ωραία. Προφανώς για να χωρίσετε τα προβλήματα ήταν ανυπέρβλητα το ίδιο και οι διαφορές σας. Παρόλα αυτά, εσύ, όπως και αρκετοί άλλοι άνθρωποι δεν ανήκετε στην κατηγορία που νιώθουν ανακούφιση μετά από ένα χωρισμό. Εσύ μάλλον δεν χειρίζεσαι και πολύ καλά την κατάσταση. Σίγουρα στερείσαι ψυχραιμίας. Μέγα λάθος. Όλα στη ζωή είναι θέμα μεθόδου και σχεδιασμού. Ακόμα και ένας χωρισμός. Παρακάτω σου έχω όλα αυτά που πρέπει να κάνεις όταν πάρετε απόφαση το… τέλος, για να είναι η ζωή σου χαρούμενη και μακριά από τη μιζέρια.

Μην κάνεις τίποτα βιαστικό:

Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι όποια κίνηση κι αν κάνεις τις πρώτες ώρες ή μέρες θα την μετανιώσεις. Από ένα unfriend στο Facebook και ένα κατεβατό που κράζεις δίχως αύριο, μέχρι να πάρεις τηλέφωνο τους γονείς της και να τους πεις ότι ο χωρισμός σας ήταν φταίξιμο της κόρης τους-είσαι σίγουρος ότι σε συμπαθούσαν τόσο πολύ;-. Το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις. Κάτσε, ηρέμησε, συζήτησέ το αν θέλεις με φίλους και… μέχρι εκεί!

Μη φοβάσαι να πονέσεις:

Δεν είναι τόσο… ποιητικό-δραματικό όσο ακούγεται. Αν θέλεις να κλάψεις, κάντο ελεύθερα. Αν θέλεις να της γράψεις ένα γράμμα που θα έχεις στολίσει με τα δάκρυά σου, κάντο κι αυτό. Εξάλλου έχεις τους φίλους σου οι οποίοι είναι σε συναγερμό και δεν θα σε αφήσουν μόνο σου ο κόσμος να χαλάσει. Θέλεις να τα πιείτε και να χορέψεις βαρύ ζεϊμπέκικο σαν τον Αποστόλη το Γκλέτσο; Και αυτό προβλέπεται. Προφανώς και τα κινητά των φίλων σου θα γεμίσουν με video σου, αλλά ποιος νοιάζεται;

Μείνε μακριά από νέες σχέσεις:

Σε περίπτωση που δεν είσαι συναισθηματικά διαθέσιμος, καλό θα ήταν να μείνεις μακριά από «σχέσεις» και γνωριμίες, που ξεφεύγουν από το ευκαιριακό και το… μόνο σεξ. Δίνεις λάθος μηνύματα, και ενώ όντως μπορεί να σου λείπει μία σχέση, κατά 99% δεν είσαι έτοιμος γι’ αυτή. Σεξ κάνε όσο θέλεις, αλλά με ξεκαθάρισμα στην αρχή. Τώρα για σχεσούλα, δεν είναι και πολύ σίγουρη. Κάτσε να ηρεμήσεις πρώτα.

Κάνε ένα διάλειμμα από την πρώην σου:

Εντάξει πολύ φυσιολογικό να μιλάτε λίγο τις πρώτες μέρες του χωρισμού, αλλά να μη γίνει και συνήθεια παρακαλώ. Όχι τίποτα άλλο, άντε να ξεκολλήσεις μετά και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Η επικοινωνία σας καλό θα ήταν να είναι αραιή και τυπική. Μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να τη βγάλεις από το μυαλό σου και να συνεχίσεις τη ζωούλα σου. Διαφορετικά, βλέπω αυτή να κάνει καινούρια σχέση κι εσύ να της στέλνεις «καλημέρα»… Χωρίς απάντηση λογικά!

Αφιέρωσε χρόνο σε οικογένεια και φίλους:

Που τόσο καιρό τους είχες γράψει και λίγο να τα λέμε όλα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να επανορθώσεις και να αναπληρώσεις το χαμένο χρόνο. Με μία προϋπόθεση: Όταν βρεις καινούρια μην ξανακάνεις τα ίδια. Σας ξέρω εσάς τους άντρες με κάτι τέτοια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved