Γιατί μιλάμε τόσο πολύ μετά το σεξ; Η επιστημονική εξήγηση

Όχι δεν είσαι ο μόνος που ανοίγει το στόμα του και δεν ξέρει τι λέει...

Υπάρχουν άνθρωποι πολύ ομιλητικοί, άλλοι λιγότερο και άλλοι που δεν τους βγάζεις άχνα ο κόσμος να χαλάσει. Όλες αυτές οι κατηγορίες ωστόσο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Το στόμα τους πάει… ροδάνι αμέσως μετά το σεξ (ή για την ακρίβεια ενός σχετικά πετυχημένου σεξ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση απλά εξαφανίζεσαι). Είμαι σίγουρη ότι έχεις παρατηρήσει κι εσύ μία τάση προς πολυλογία στο κρεβάτι και μία ακατανίκητη επιθυμία για εξομολογήσεις, και δεν εννοώ ερωτικές. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχεις εκμυστηρευτεί ένα μυστικό σε κάποιον ή κάποια με την οποία μόλις έκανες σεξ, χωρίς απαραίτητα να τη γνωρίζεις καλά, σκεπτόμενος στη συνέχεια «τι στο καλό σου ήρθε να το πεις αυτό και γιατί δε σταμάτησες».

Μην αγχώνεσαι και δεν είσαι ο μοναδικός που αποκαλύπτει μυστικά και σκέψεις, μιας και σύμφωνα με την επιστήμη η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κάνει ακριβώς το ίδιο. Και επειδή εμείς δεν λέμε ποτέ λόγια του αέρα, παρακάτω σου έχω και τις αντίστοιχες έρευνες.

Με την κωδική ονομασία «Sex Unleashes Your Tongue» (Το σεξ απελευθερώνει τη γλώσσα σου) η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Personality and Social Psychology Bulletin» οι ερευνητές προσπάθησαν να εξηγήσουν γιατί μας πιάνει η γνωστή λογοδιάρροια που ανέφερα παραπάνω. Στην έρευνα συμμετείχαν άντρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 20 οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη λοιπόν ομάδα-και η πιο τυχερή αν με ρωτάς-εκτέθηκε σε αισθησιακές εικόνες (όχι πορνογραφικές) οι οποίες έδειχναν είτε άντρες και γυναίκες σε σέξι πόζες, είτε ζευγάρια να φιλιούνται είτε σκηνές από την… πολύ σέξι ταινία με την Angelina Jolie και τον Antonio Banderas «Original Sin», και η δεύτερη (άτυχη ομάδα) εκτέθηκε σε αδιάφορες φωτογραφίες με… ντυμένους ανθρώπους και ζωάκια.

Στη συνέχεια λοιπόν, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να μιλήσουν με άγνωστο άτομο του αντίθετου φύλου, μέσω chat και να κάνουν μία εξομολόγηση. Ανακαλύφθηκε λοιπόν, ότι τα άτομα της πρώτης ομάδας, έκαναν πιο εύκολα την εξομολόγησή τους ενώ ακόμα και το περιεχόμενό της ήταν πιο προσωπικό.

Το συμπέρασμα λοιπόν, είναι ότι όσο πιο έντονη σεξουαλική έλξη νιώθεις για ένα άτομο, τόσο πιο εύκολο είναι για σένα να κάνεις αποκαλύψεις για τον εαυτό σου. Είναι ένας τρόπος για να έρθεις πιο κοντά με το αντικείμενο του πόθου σου και να νιώσεις μεγαλύτερη οικειότητα. Εξάλλου, όπως τονίζει και το άρθρο του Forbes, ο James Bond, γνώριζε πολλά χρόνια πριν, ότι το γυμνό δέρμα και το σεξ… μπορούν να λύσουν τη γλώσσα οποιουδήποτε, υπόπτου και μη. Και δε δίσταζε να χρησιμοποιεί τα θέλγητρά του για να πετύχει το σκοπό του! Γιατί αν δεν ξέρει ο 007 τότε ποιος; 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved