H αμήχανη στιγμή που συναντάς στο νησί την πρώην σου με τον καινούργιο

Και κάπως έτσι χαλάνε οι διακοπές σου. Ή μήπως όχι;

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό, αλλά εφόσον τα πλοία ήδη μεταφέρουν παραθεριστές στα νησιά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για εσένα να στερηθείς τις βόλτες στα σοκάκια, ειδικά μετά από όσα πέρασες. Οι κρατήσεις έγιναν, τα εισιτήρια τα έχεις ήδη στα χέρια σου και είσαι πανέτοιμος για χαλάρωση και ατελείωτες ώρες στην παραλία. Τι μπορεί να πάει στραβά; Στο ξενοδοχείο οι κανόνες υγιεινής τηρούνται με ευλάβεια και… σχολαστικότητα, εσύ προσέχεις, οπότε θεωρείς με το φτωχό σου το μυαλό ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Και εκεί που κόβεις βόλτες στο πλακόστρωτο γλείφοντας παγωτό φυστίκι και κρατώντας το κορίτσι από το χέρι, σου έρχεται ο ντουβρουτζάς. Απέναντί σου, βρίσκεται η πρώην σου, με τον δικό της νυν, γλείφει και αυτή παγωτό φυστίκι (ήταν η αγαπημένη σας γεύση) και σε κοιτάζει με το μάτι γουρλωμένο και το στόμα ανοιχτό. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να σου χαλάσουν τις διακοπές; Ε όχι ρε αγόρι μου, μην τρελαθούμε κιόλας.

Και τι κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις;

Επειδή είσαι κύριος και διαθέτεις κάτι σπάνιο για την εποχή που λέγεται αξιοπρέπεια, και θα χαιρετήσεις και τις συστάσεις σου θα κάνεις. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει λόγος για ψιλή κουβεντούλα και επιπλέον λεπτομέρειες της γνωριμίας. Πες απλά ένα: «Η Μαρία είναι παλιά φίλη», και έξω από την πόρτα.

Μα έτσι δεν θα είναι σαν να λέω ψέματα;

Δεν θα πεις ψέματα χαζούλι, απλά θα αποκρύψεις την αλήθεια. Μία αλήθεια που είναι αχρείαστη σε όλους σας. Φαντάσου πώς θα νιώσει η νυν, όταν της ξεστομίσεις αυτό που εσύ αποκαλείς αλήθεια. Αφενός θα χαλάσει η διάθεσή της και αφετέρου ό, τι κάνεις και ό, τι λες, αυτομάτως θα την κάνουν καχύποπτη. Κάθε λέξη, κάθε βλέμμα, κάθε πράξη, θα είναι ύποπτη και θα έχουν ως απώτερο σκοπό να πετύχεις και άρα να ξαναδείς την πρώην σου. Στην πραγματικότητα, εσένα η τύπισσα σε αφήνει παγερά αδιάφορο, και απλά την πετυχαίνεις παντού γιατί… ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ. Θυμάσαι την ταινία «Νύχτα Γάμου»; Κάπως έτσι θα την πατήσεις.

Αν βέβαια σε νοιάζει…

Κάτι το οποίο θεωρώ αδικαιολόγητο, διότι είσαι διακοπές με άλλη. Κάτι που σημαίνει είτε ότι έχεις ξεπεράσει την πρώην, είτε ότι η καινούρια είναι σχέση rebound προκειμένου να σε κάνει να ξεχαστείς. Και εδώ έχω ένσταση: Όχι ότι είμαι κατά της rebound σχέσης, απλώς καλό θα ήταν να την βάζεις σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Με λίγα λόγια, με τη συγκεκριμένη σχέση, δεν πάμε μαζί διακοπές. Αν καίγεσαι τόσο πολύ, πάρε ένα φίλο σου και αράξτε στο εξοχικό.

Η σημασία του να μην διευκρινίσεις ποια είναι η… άλλη

Αν η γυναίκα με την οποία είσαι τώρα, σε ενδιαφέρει πραγματικά, καλό θα ήταν να μην της δίνεις αφορμές για αμφιβολία εκεί που δεν υπάρχουν. Ξέρεις πολύ καλά, και το ξέρει και ο κόσμος όλος, ότι από τη στιγμή που θα αποκαλύψεις ποια είναι η κατά τ’ άλλα τυχαία περαστική, έχει ήδη αναζητηθεί σε facebook, Instagram, tinder και οπουδήποτε αλλού υπάρχει το προφίλ της. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα κολλήματα με τις πρώην. Και μετά λέτε ότι φταίμε εμείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved